Zdravo tijelo, zdrav duh

Atraktivna Fani Stipković i Aktivna Hrvatska predstavljaju vježbe koje će vas aktivirati i na odmoru

Fani Stipković i Borna Butijer (Foto: Filip Popović) Fani Stipković i Borna Butijer (Foto: Filip Popović) Filip Popovi? 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Fani Stipković i Borna Butijer (Foto: Filip Popović) Fani Stipković i Borna Butijer (Foto: Filip Popović) +0 Fani Stipković i Borna Butijer (Foto: Filip Popović) Galerija

Iako su sinonim za ljetne mjesece odmor i oporavak od rada svakako ne smijemo zanemariti i zaboraviti da je važno i tada biti na neki način aktivan. Novinarka i zaljubljenica u sport i vježbanje Fani Stipković zajedno s kineziologom Bornom Butijerom iz projekta Aktivna Hrvatska predstavlja jednostavne i zanimljive vježbe koje možemo raditi na otvorenom.

Aktivnosti kao što su plivanje, večernja intenzivnija šetnja ili trčanje uz more definitivno su preporučljivi i bilo bi ih dobro svakodnevno koristiti. Ovim tipovima treninga djelujemo na naš transportni sustav (najčešće aerobni) koji nas može zadržati u dobroj formi tijekom ljeta. Međutim, važno je naglasiti da moramo voditi i brigu o mišićnom i lokomotornom sustavu kojeg unapređujemo i održavamo vježbama jakosti i snage. Najčešće zablude o treningu jakosti i snage su te da se isključivo mora provoditi u teretani s utezima i opterećenjem, međutim to nije točno.

Pogledaj i ovo Fani Stipković - 4 Sretnija je no ikad Fani Stipković progovorila je o majčinstvu pa priznala: ''Trudnoća me iznenadila, a prije toga bilo mi je važno da...''

Naše tijelo sa svojom masom je samo po sebi opterećenje te nam zasigurno može pomoći u razvijanju ovih važnih sposobnosti. Manipulacije težinom vlastitog tijela u čitavom spektru vježbi koje možemo izvoditi na otvorenom i primjenjivati ih svakodnevno su jako dobar «alat» kako i u ljetnim mjesecima ostati fit i ne zapustiti se. Mi vam predlažemo nekoliko vježbi koje bi bilo dobro izvoditi svakodnevno pa čak i više puta dnevno.

Projekt Aktivna Hrvatska od početka godina aktivira građane diljem zemlje. Treninzi na otvorenom posebno su atraktivni i zanimljivi građanima. Fani Stipković se pak svakodnevno aktivira u madridskom parku Retiro poput mnogih Madrižana.

„Vježbam 6 puta tjedno, a jedan dan ostavim za odmor koji je jako važan kako bi se mišići odmorili, ojačali te kako bi se obnovila naša energija. Najviše volim trenirati CrossFit, visoko intenzivno funkcionalne treninge za razvoj snage i kondicije, no kombiniram ga također i sa fitnessom, pilatesom, yogom, boxom i HIIT treninzima. Upravo sam kombinacijom svega našla savršenu formulu za duh i tijelo te zato pripremam svoj program vježbanja koji ću predstaviti na jesen kako bih mogla podijeliti ono što meni najviše koristi i s drugima!“ – izjavila je Fani i dodala: „Smatram da je vježbanje najbolji i najdostupniji način poboljšanja kvalitete života svakog pojedinca i zato podržavam projekt Aktivna Hrvatska koji budi i širi tu svijest u Hrvatskoj, a i van Hrvatske te se izuzetno veselim da će taj naš projekt uskoro zaživjeti i u Španjolskoj!“

Aktivna Hrvatska idući će trening na otvorenom održati 22. kolovoza u Šibeniku na Trgu republike Hrvatske uz trenericu Asju Petersen, a 8. rujna na splitskim Prokurativama vježbat ćemo uz tim Kineziološkog fakulteta.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene