Zmaj...

Evo kako će izgledati: Tajna vjenčanog prstena Meghan Markle

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Getty 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Princ Harry, Meghan Markle (FOTO: Getty) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 6 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 2 Meghan Markle (Foto: Profimedia) +0 Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Galerija

Princ Harry i Meghan Markle vjenčat će se u svibnju! Očekuje se da će se nastaviti kraljevska tradicija koja je počela prije skoro 100 godina...

Na vjenčanju britanskog princa Harryja s Meghan Markle u svibnju očekuje se da će se nastaviti kraljevska tradicija koja je počela prije gotovo 100 godina upotrebom vjenčanog prstena od velškoga zlata.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle - 2 Raspada se idila? Meghan i Harry svojim su se postupcima zamjerili Amerikancima, nešto im je itekako zasmetalo: ''Dosta im je njihova žaljenja''

Njegova prabaka kraljica Elizabeta, majka Elizabete II., prva je nosila vjenčani prsten od zlata iz Velsa kada se kao Elizabeth Bowes Lyon udala za budućeg kralja Georga VI. 1923. Njezin je primjer slijedila sadašnja kraljica Elizabeta kada se udavala za princa Filipa 1947. a tradicija se nastavila i na vjenčanju princa Williama i Catherine Middleton 2011.

Za vjenčanje Meghan Markle rijetki zlatni prsten s velškim pečatom na kojemu je zmaj vjerojatno će izraditi zlatar Wartski u Londonu, rekao je Ben Roberts, izvršni direktor Clogau Gold odf Wales, koji koristi zlato iz istog rudnika iz kojeg je darovano kraljevskim osobama. Roberts je rekao da će prsten biti od žutog zlata koji će odgovarati njezinu zaručničkom prstenu. Njega je dizajnirao princ Harry i imao je tri dijamanta.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 6 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 6 Foto: Getty

"Gledajući njezin zaručnički prsten, kojem će biti sličan, vjerojatno će biti žut", rekao je on za Reuters. Kraljevske osobe prvi put su dobile velško zlato iz rudnika Clogau St. David 1923. godine.

Godine 1986. kraljica je dobila drugi dar od velškog zlata od Britanske legije iz rudnika u Gwynfynyddu koji je sada u vlasništvu Clogau Gold of Wales. Velško 24-karatno zlato ima viši postotak čistog zlata od standardnog 18-karatnog zlata i daje bogatu toplu boju.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 2 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 2 Foto: Getty
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene