Promocija albuma

Virtuoz Petar Čulić izdaje svoj treći nosač zvuka

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Promocija albuma u sklopu Gitarističkog recitala - večeras, 13.11., Hrvatski Glazbeni Zavod, u 20h

Malo je glazbenika koje možemo s potpunom sigurnošću, potkovanom njihovim izvanrednim postignućima i talentu, nazvati genijima. Ali, upravo jedan takav mladi je gitarist i skladatelj Petar Čulić. Danas, nakon više od 1000 nastupa diljem svijeta i mnogobrojnih nagrada, svrstava se u jednog od najboljih i najperspektivnijih svjetskih klasičnih gitarista.

Nakon albuma „Petar Čulić – Classical guitar recital“ i „Priča o Marku Maruliću“, Petar Čulić izdaje svoj treći nosač zvuka, „12 autorskih skladbi“, koji se od danas nalazi u prodaji. Glazbenu produkciju albuma, uz Petra, potpisuje i Arsen Katić. Na novom albumu Petru se pridružuju i kolege glazbenici i izvrsni gitaristi - Lovro Peretić , Natan Zlodre i Nikica Polegubić.

Svoj novi album Petar Čulić uživo će promovirati večeras, 13.11., u zagrebačkom HGZ-u , s početkom u 20 sati. Promocija će se održati u sklopu 'Gitarističkog recitala' na kojem će, uz Petra, nastupiti i priznati glazbenici Fernando Sor, Manuel María Ponce, Francisco P. Mignone, Tomislav Uhlik, Johann K. Mertz, Hans W. Henze i J. Rodrigo.

Glazbeni profesionalci odabrali najbolja domaća glazbena ostvarenja iz 2013.

Petar Čulić rođen je 26.6.1986. godine u Splitu i živi u Dugom Ratu. Magistrirao je u srpnju 2008. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Studij je upisao u kvoti 'Posebno nadareni' bez završene srednje škole. Dobitnik je dvije rektorove nagrade u akad. god. 2005./2006.; za izvanredne rezultate postignute tijekom studija i za izuzetna umjetnička ostvarenja. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (Njemačka) na privatnoj gitarističkoj akademiji »Koblenz International Guitar Academy« u klasi prof. Huberta Käppela i završava u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom.

Dobitnik je godišnje nagrade općine Dugi Rat za izvanredna postignuća na području glazbenog i kulturnog stvaralaštva. Broji više od 1000 nastupa širom domovine i u mnogim gradovima Europe poput Londona, Beča, Pariza, Brisela, itd. Osvojio je 5 prvih nagrada na državnim natjecanjima kao solist te 3 prve nagrade kao član komornih sastava.

Osvojio je brojne nagrade na međunarodnim natjecanjima u Gevelsberg, Volos, Velbert, Weimar, Kutná Hora, itd. Pobjednik je Ciklusa koncerata mladih glazbenika mo. Vinko Lesić 2013./2014. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Mozart orchestra, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži, itd.

U foajeu HNK u Splitu 16.05.2005. održao je gitaristički recital i promovirao svoj prvi CD „Petar Čulić – Classical guitar recital“. Godine 2012. snimio je nosač zvuka sa vokalnim sastavom Cantores Maruli, pok. glumcem Zlatkom Crnkovićem i pjesnikinjom Marinom Čapalijom u sklopu projekta „Priča o Marku Maruliću“, kao glazbeno - scensku priču o životu i djelu Marka Marulića. Sudjelovao je kao aktivni sudionik na majstorskim tečajevima koje su vodili Pepe Romero, Darko Petrinjak, Lorenzo Micheli, Fabio Zanon, Judicael Perroy, itd. Od samih početaka svog gitarističkog školovanja bavi se i skladanjem, a prvu veću inspiraciju za skladanje je našao u knjizi „Mali princ“ književnika Antoinea de Saint-Exupérya. Francuska skladateljica Colette Mourey skladala je 3 skladbe za solo gitaru kao „Hommage à Petar Culic (Sonata Appassionata, Toccatina Barbaresca, Variations Sérieuses)“

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene