Nominacijom za najbolju glavnu glumicu za ulogu u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa" Viola Davis postala je Afroamerikanka s najviše nominacija za Oscara u povijesti i prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu.

Galerija


Glumica Viola Davis (55) nominacijom za najbolju glumicu srušila je još jedan rekord na dodjeli Oscara.

Vezani članci Thomas Vinterberg i Helene Reingaard Neumann Priča koja se zapravo krije iza njegova filma sve je potresla i rastužila, prestižnu nagradu primio je na rubu suza Glenn Close Pogledajte kako su se glumice pripremale za najglamurozniji crveni tepih, pokazale su što je prethodilo njihovim blistavim izdanjima

Nominaciju joj je donijela naslovna uloga u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa" čime je postala Afroamerikanka s najviše nominacija za Oscara u povijesti te prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu.

Sa sveukupno četiri nominacije za Oscara, prestigla je Octaviju Spencer s kojom je do proglašenja ovogodišnjih nominacija bila izjednačena i obje su ih imale tri. Film "Ma Rainey: Majka bluesa" sveukupno je osvojio pet nominacija za Oscara, uključujući i u kategoriji za najboljeg glumca u kojoj je postumno nominiran Chadwick Boseman.

Viola je 2017. godine i osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu "Fences" u kojem glumi s još jednim afroameričkim rekorderom u nominacijama za prestižnu nagradu, Denzelom Washingtonom.

Još jednu nominaciju za najbolju glumicu osvojila je 2012. godine za ulogu u filmu "The Help", dok je 2009. godine nominirana za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu u "Sumnja" u kojem se pojavljuje manje od osam minuta, točnije 7 minuta i 41 sekundu.

Ove će se godine u kategoriji za najbolju glumicu za zlatni kupić natjecati s Androm Day, Vanessom Kirby, Frances McDormand i Carey Mulligan.

Kraljica je sa sobom na sprovodu imala dvije posebne stvari kao uspomene na ljubav s Philipom

Lice koje je uništila operacijama skriva iza velikih naočala i šešira, njena pojava danas je pomalo uznemirujuća