srušila je rekord

Nominirana je za Oscara za film u kojem se pojavljuje manje od osam minuta, a sada se ponovno upisala u povijest

Viola Davis (Foto: AFP) Viola Davis (Foto: AFP) Afp 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Viola Davis (Foto: AFP) +0 Glavnu glumicu tumači Viola Davis Galerija

Nominacijom za najbolju glavnu glumicu za ulogu u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa" Viola Davis postala je Afroamerikanka s najviše nominacija za Oscara u povijesti i prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu.

Glumica Viola Davis (55) nominacijom za najbolju glumicu srušila je još jedan rekord na dodjeli Oscara.

Pogledaj i ovo showbuzz Varka na prvi pogled Zanimljiv dekolte slatkice iz romantičnih komedija ukrao sve poglede, u ovakvom izdanju još je nismo vidjeli

Nominaciju joj je donijela naslovna uloga u filmu "Ma Rainey: Majka bluesa" čime je postala Afroamerikanka s najviše nominacija za Oscara u povijesti te prva Afroamerikanka s dvije nominacije za najbolju glumicu.

Sa sveukupno četiri nominacije za Oscara, prestigla je Octaviju Spencer s kojom je do proglašenja ovogodišnjih nominacija bila izjednačena i obje su ih imale tri. Film "Ma Rainey: Majka bluesa" sveukupno je osvojio pet nominacija za Oscara, uključujući i u kategoriji za najboljeg glumca u kojoj je postumno nominiran Chadwick Boseman.

Viola je 2017. godine i osvojila Oscara za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu "Fences" u kojem glumi s još jednim afroameričkim rekorderom u nominacijama za prestižnu nagradu, Denzelom Washingtonom.

Još jednu nominaciju za najbolju glumicu osvojila je 2012. godine za ulogu u filmu "The Help", dok je 2009. godine nominirana za najbolju sporednu glumicu za ulogu u filmu u "Sumnja" u kojem se pojavljuje manje od osam minuta, točnije 7 minuta i 41 sekundu.

Ove će se godine u kategoriji za najbolju glumicu za zlatni kupić natjecati s Androm Day, Vanessom Kirby, Frances McDormand i Carey Mulligan.

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju La Toya Jackson (Foto: Profimedia) La Toya Jackson (Foto: Profimedia) La Toya Jackson (Foto: Profimedia) La Toya Jackson (Foto: Profimedia) +2 Janet i La Toya Jackson (Foto: Profimedia) Nekad i sad Lice koje je uništila operacijama skriva iza velikih naočala i šešira, njena pojava danas je pomalo uznemirujuća

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene