Teški dani

Nikolina i Vidoje zajedno su bili deset godina, a lani je njoj i kćeri spasio život: "Preživjele smo samo zbog njegove intuicije"

Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović/Instagram 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović (Foto: Instagram) Nikolina Pišek Ristović (Foto: Instagram) +0 Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Galerija

Vidoje Ristović spasio je život Nikolini Pišek Ristović i njihovoj kćeri nakon što su se prošle godine otrovale ugljičnim monoksidom.

Vijest o iznenadnoj smrti Vidoja Ristovića, srpskog povjesničara umjetnosti i supruga Nikoline Pišek Ristović šokirala je i ratužila regiju, a za srpske medije, točnije novu.rs potvrdila ju je shrvana voditeljica.

Pogledaj i ovo Nikolina Pišek Ristović Težak period Shrvana Nikolina Pišek otvorila dušu prvi put nakon smrti supruga: "Ništa nije onako kako se čini..."

Nikolina i Vidoje su zajedno proveli deset godina, a u centru pažnje našli su se tijekom prošle godine nakon što joj je on spasio život, kao i njihovoj kćeri Uni Sofiji nakon trovanja ugljičnim monoksidom u stanu u Zagrebu.

"07.02. Naš drugi rođendan. Jer sam još uvijek živa. Kao i moja djevojčica. I kćerkica prijatelja koja je to poslijepodne 06.02., bila kod nas na igranju. Samo zbog intuicije mog muža preživjele smo trovanje ugljičnim monoksidom", započela je Nikolina. U nastavku je detaljno opisala kako izgleda trovanje ugljikovim monoksidom.

Una je bila lakše otrovana od mene zbog razlike u visini, iz istog razloga su živi moji psi jer žive i dišu na 30-ak centimetara visine. A CO je lakši od zraka. I prvo će zapuniti gornje dijelove vaših stanova. Ovisno o kubikaži prostora i brzini kojom curi, i o visini vaših svodova - tim tempom će vas ubiti. Tiho. Bez alarmirajućih znakova da vaša vitalna tkiva upravo u tom trenutku odumiru. A taj proces se - u trenutku kad tihi ubojica krene ulaziti u vaša pluća, vezivati se u krvi za hemoglobin i distribuirati se po vitalnim organima - upravo počinje događati. Stanična smrt. Jedna po jedna odumiru stanice vašeg moždanog tkiva, srca kojem potiho prijeti infarkt, jetre i bubrega", nastavila je voditeljica, a zatim je navela i koje je sve simptome osjećala.

"A vi ćete u tom trenutku osjećati glavobolju, vrtoglavicu, srce će vam lupati, imat ćete osjećaj mučnine. Neće biti iritacije sluznice, neće biti šmrcanja, kašljanja, osjećaja gušenja, osipa... Ničega što bi moglo upućivati na to da se nalazite na putu prema vječnom miru. Nećete biti niti blijedi, ne. Niti plavičasti, niti ljubičasti. Ništa od toga. Proklinjat ćete stres na poslu, ručak koji ste pojeli, južinu koja vam, kao deklariranom meteopatu, opet ne dopušta da živite. Možda ćete, kao i ja, popiti tabletu za smirenje jer će vam glavobolja i lupanje srca proći nakon sto se naspavate.I leći ćete. Posljednji put u svom životu, ukoliko nećete imati luđačku sreću kakvu smo imali mi. Zaspati i biti nesvjesni onoga što slijedi. Svjetala hitne pomoći, policije, interventnih jedinica gradske plinare, vatrogasaca, plača i očaja vaših najbližih, sirena, žutih i plavih odbljesaka rotirki na fasadi kao svjedoka tragedije. Vas više nema. Kraj", napisala je.

Svojim pratiteljima je poručila i što im je činiti kako se ne bi našli u situaciji u kojoj su bile ona i njena kći.

"Zato vas molim da ignorirate moje neznanje i nebrigu i sve što mi možete pripisati. Kao i ja mnogima od vas, jer ZNAM da nemate svi detektore CO u stanu. Kupite ga odmah! I apeliram na zakonodavna tijela da, pored svih besmislenih propisa uvedu i jedan spasonosni - obavezan detektor CO. Ostanite sigurni", zaključila je tada Nikolina.

Nikolina i Una Sofija pronađene su onesviještene u stanu nakon što se nije javila svojem suprugu Vidoju na mobitel pa je on poslao prijatelje da provjere jesu li dobro.

Nikolina i Vidoje u braku su bili od 2013. godine, vjenčali su se u Monte Carlu, a u prosincu 2014. dobili su kćer Unu Sofiju, dok je on iz prvog braka imao kćer Mateu, a ona kćer Hanu. Prvi su se put sreli u Dubrovniku, potom u Crnoj Gori, a u Beogradu su shvatili da između njih postoji određena kemija. Vijest da su zajedno objavili krajem 2012. godine nakon što su ih paparazzi snimili u izlasku na jednom beogradskom splavu.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović Nikolina Ristović, Vidoje Ristović (FOTO: Marko Lukunic/PIXSELL) Nikolina i Vidoje Ristović Nikolina Pišek Ristović i Vidoje Ristović +5 Vidoje Ristović Celebrity U 44. godini preminuo Vidoje Ristović, suprug Nikoline Pišek, voditeljica je potvrdila tužnu vijest

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Vanna u Areni - 3 Vanna u Areni - 4 Vanna u Areni - 7 Vanna u Areni - 9 +13 Vanna u Areni - 2 Celebrity Vanna u kratkoj haljini s prorezom izbacila gole noge u prvi plan, a zbog kombinezona s prozirnim dijelom nema tko joj se ne divi!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene