Dolores svi pamte po pjesmama ''Ostavi me'', ''Dobro jutro Dalamcijo'', a sad se vraća na scenu i predstavlja novi projekt.

Galerija


Devedesete mnogi nazivaju zlatnim dobom hrvatske zabavne glazbe. Mnoga imena su u to vrijeme osvajala radijske top liste, a među njima je bila i Dolores, kao neizostavno ime mnogih festivala zabavne glazbe, ali i fešti. Neke od njenih uspješnica s kojima je osvojila publiku su ''Dobro jutro Dalmacijo'', ''Ostavi me'' te mega mix s hitovima Đorđa Novkovića, ali i mnoge druge, koje imaju milijunske preglede na YouTubeu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ja sam tradicionalna Dalmatinka i volim muško!' Slika nije dostupna Volim samo nedostižne muškarce!

Nakon što je devedesetih godina objavila čak šest albuma, a 1994. godine onaj pod nazivom ''Pjesme moje duše'',  na kojem je obradila neke od najljepših meksičkih melodija, dala je obećanje svojoj publici da će se ta priča s tradicionalnim pjesmama nastaviti. 

U ovo novo normalno doba koje je pogodilo čitav svijet radi pandemije koronavirusa, Dolores je iskoristila na kreativan način. S Elvisom Stanićem, jednim od naših najnagrađivanijih jazz glazbenika s ovih prostora, ujedno i producentom ove kreativne priče, osmislila je i krenula u realizaciju projekta nazvanog 'Historia'. Projekt će sadržavati izvorne tradicionalne pjesme koje su kroz povijest postale tradicijom raznih svjetskih kultura, otkuda je i potekao naziv projekta. Pjesme će biti izvođene na originalnim jezicima, a uključivat će tradicionalne španjolske, grčke, ruske, meksičke, portugalske, židovske, talijanske i romske pjesme.

 Prva pjesma s kojom se Dolores vraća na hrvatsku glazbenu scenu, ali u novom ruhu, je povijesna ''La Llorona'', meksička legenda o tugujućoj ženi čiju beskrajnu ljubav iznevjeri jedan nevjerni muškarac.

Budući da je s ovim glazbenim projektom napravljen odmak od glazbe kakvu je izvodila tijekom devedesetih Dolores je izjavila: „Jako se veselim povratku na hrvatsku glazbenu scenu. Iako je prošlo više od 20 godina otkako sam zadnji put stala na pozornicu, s ovim projektom sam ispunila svoju želju da nastavim s tradicionalnim pjesmama. Iako živimo u izazovnom vremenu, vjerujem da ćemo iz ovoga izaći još jači. A glazba nam u tome sasvim sigurno može pomoći. Nakon La Llorone, u sklopu Historie slijede i ostale pjesme koje će ubrzo ugledati svjetlo dana“.

Lumiere production, uz režiju Artema Dushkina i snimatelja Matea Jurčića, zaslužni su za ekranizaciju 'La Llorone'.

Slavko Sobin konačno završio uz jednu od najljepših Hrvatica: "Već dugo to oboje priželjkujemo"