Dugogodišnja ljubav

Veliki intervju s Milom Kekinom: Glazbenik progovorio o supruzi liječnici, djeci, ali i politici

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Frontmen Hladnog piva na sceni je već skoro 30 godina. Za DNEVNIK.hr u velikom intervjuu komentirao je sve – od karijere do društvene situacije, od ljubavi do roditeljstva i obiteljskog života!

Mile Kekin u velikom intervjuu za DNEVNIK.hr progovorio je o svom novom hitu "Renault 4", izletu u solo vode, roditeljstvu i ljubavi sa svojom suprugom Ivanom. "Napisao sam jako puno pjesama koje su po meni dobre i zaslužuju da dobiju vrćenje na radiostanicama, ali se to nije dogodilo. S ovom se to dogodilo. Pretpostavljam da se ljudima svidio taj nostalgični moment u pjesmi, puno ih je vozilo taj auto svojedobno. Ne znam zašto neka pjesma postaje hit, a neka ne. Uvijek imam maksimalna očekivanja! Uvijek se dogodi ekstaza i euforija", priča Kekin o stvaranju hitova. "Kad kreneš raditi nešto novo, uvijek imaš velika očekivanja".

Pogledaj i ovo Mile Kekin gotovo ga nikad ne vidimo Mile Kekin pozirao sa sinom koji nema naviku pojavljivati se na mjestima gdje su kamere, malo tko je dosad znao kako izgleda!

Činjenica da će imati izlet u solo vode iznenadila je mnoge. Zasićenje ili jednostavno želja? "Prije 16 godina sam to napravio, pjesme s Ivankom Mazurkijević su se tada najviše vrtjele. Osjetio sam potrebu da skrenem s utabanih staza i zasviram s glazbenicima s kojima prvi put sviram", dodaje glazbenik. Dečki iz Hladnog piva nisu burno reagirali, zanimao ih je, kaže Mile, tek tajming. "Njih je više zanimao tajming. Znaju da sam ja taj koji uvijek nešto drmusa, nemirni duh našeg benda koji bi uvijek neke promjene i nešto novo da se dogodi. Više ih je zanimalo kad će početi, kad će završiti, koliko će trajati jer Hladno pivo sljedeće godine slavi 30 godina postojanja i bit će puno aktivnosti oko toga".

"Mnogi kažu da smo se prodali, da smo smekšali, ali mi smo se od početaka trudili da budemo komercijalni, da nas svi slušaju, a ne samo uska grupa fanova punk-glazbe. I to nam je na neki način dosta rano uspjelo. Nije to lako, mijenjati se, a ostati svoj. Mislim da je nama kao bendu to djelomično uspjelo. Svi znaju kad zapjevam da se radi o "Hladnom pivu." Volim i osobno slušati peti album nekog benda i da ga razlikujem od prvog albuma, da vidim neki razvoj", komentira Kekin vjernost jednom izričaju, ali i ljubav prema promjenama kroz koje je bend prošao.

Nerijetko Kekin progovara o politici i gorućim društvenim pitanjima, iako, kaže, ne misli da je to zadaća glazbenika. Javno krizira i vlast i odluke vladajućih, a je li mu to itko ikad zamjerio? "Bilo je diskretnih dovikivanja i otrovnih komentara, ali to je ok, s tim se mogu nositi. Ako ja imam pravo reći što meni leži na duši, onda i drugi imaju to pravo. Dok god je to u granicama razmjene bez psovki i prijetnji. Nemoguće je baviti se angažiranom lirikom, a da nemaš reakcije. Očekujem i neku protureakciju", smatra glazbenik. "Moje zanimanje izuzetno je egoistično. Cijelo vrijeme pričam iz egoistične pozicije. Ja to radim da sebi olakšam dušu. Ja uopće ne želim nikog odgajati, ukazivati, soliti pamet. Meni je lakše kad to napravim, ljepše zaspim i lakše spavam", komentira Kekin svoju poziciju glazbenika koji budi svijest o važnijim, društvenim pitanjima.

No, kad ga pitate što misli o stanju u Lijepoj Našoj, Mile je jasan. "Mislim da nitko osim klijenata trenutačnih i prijašnjih vlasti ne može misliti dobro o smjeru u kojem nam se država kreće, osim možda ulaska i izlaska turista, s čim se svake godine iznova oduševljavamo. Mislim da po svim drugim poljima – od školstva i tumačenja povijesti  – sve više postajemo mračni Balkan, nešto što nismo namjeravali biti kad je krenula ova avantura zvana hrvatska država. Očekivali smo da ćemo se približavati sve više Njemačkoj, a ne Rusiji!"

Ostvario se u karijeri, ali i na privatnom polju. Kekin je već nekoliko godina u braku s liječnicom Ivanom, a roditelji su i dvoje djece. "Nitko vas ne može pripremiti na to. Pokušavam prenijeti neke mudre poruke, ne znam s kojim uspjehom, vidjet ćemo poslije, ali uživam u djeci i tome kako rastu, kako promišljaju. Dajem maksimum, pokušavam biti angažiran, ali opet zadržati i neki svoj privatan prostor. To ćemo vidjeti kad budu odrasli ljudi."

Vrlo je jasan i kad je riječ o njegovoj supruzi. "Vjerojatno me osvojila svojom rječitošću, izgledom, šarmom, neposrednošću. Čim sam ja nju osvojio, to nju morate pitati! U nekim stvarima dosta smo različiti, mislim da je ona strukturiranija i fokusiranija od mene, ja sam tu malo nediscipliniran u nekim situacijama. U pogledu na život i svjetonazorski, temama koje se tiču djece i ljubavi – mislim da smo tu kompatibilni!" otkriva o svom braku karizmatični glazbenik. Budući da je supruga liječnica, zanimalo nas je i boji li se manje doktora zbog toga. "Mislim da nitko normalan ne voli na preglede. Normalno da ona kao stručna osoba zna reći što je zdravo, a što nije. Nešto uđe na jedno uho, a na drugo izađe. Nešto se i zadrži. Nije loše imati tu i tamo neki sitni korektiv, pogotovo kad si u poslu koji je dosta neuredan"!

Svojedobno je radio kao profesor, a o povratku u školske klupe kaže: "Uživao sam u tom poslu, ima tu i lijepih stvari, no muzika me ispunjava na način na koji to ne radi ništa drugo. Da mi jednog dana prekipi, vjerojatno bih se mogao vidjeti, radije bih to radio nego nešto drugo." Komentirao je Kekin i školsku reformu te ono što bi trebalo mijenjati kod obrazovanja mladih ljudi, a otkrio nam je i kako planira provesti ovo ljeto. "Svirat ćemo dosta, spomenut ću sad, jedan od mnogih je koncert u Dubrovniku 12. kolovoza, a prije i poslije toga imat ćemo nekoliko koncerata. Svirat ćemo u svim državama regije, idemo u London i Dublin ujesen, a ja ću sa strane pripremati solo album, koji mogu najaviti za sljedeću godinu", zaključio je Kekin.

 


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene