Korčula se odlučila odužiti Oliveru Dragojeviću tako što će mu otvoriti muzej u Veloj Luci.

Galerija


Iako je prošlo tek tri mjeseca od kako je preminuo Oliver Dragojević, jedan od najvećih hrvatskih glazbenika ikad, pokrenuta je inicijativa da se otvori muzej posvećen upravo njemu.

Vezani članci Nina Badrić, Gibonni, Petar Grašo Dobro poznata lica pristižu u Velu Luku, svi oni žele odati počast dragom im i velikom Oliveru Oliver Dragojević (Foto: IN Magazin) Nema čovjeka koji ga nije volio: Olivere, zauvik si tu u našim mislima i grudima!

Sve je poteklo od ideje njegove obitelji, a Općina Vela Luka objeručke je prihvatila tu ideju

''Svi znamo da je Oliver rođen u Veloj Luci i da je tu proveo djetinjstvo. Sve svoje ljetne i zimske odmore i svaki slobodni trenutak provodio je u Veloj Luci. Tu je sagradio i dvije kuće. Prije deset godina Oliver je dobio titulu počasnog građanina Vele Luke, a predsjednik Općinskog vijeća mu je prije dvije godine uručio nagradu Općine za životno djelo. Općina je za lokaciju budućeg muzeja odabrala Zadružni dom. To je sigurno najatraktivnija lokacija koju smo uopće razmatrali. Po onome što smo raspravljali, odabrali smo najkvalitetniju opciju, a najvažnije je da se s prijedlogom složila i Oliverova obitelj. Njima se, dakle, od svih ponuđenih opcija upravo ta najviše svidjela'', kazao je zamjenik načelnice Vele Luke, Dragiša Barčot za Dalmacijadanas.

Sada je Općina u fazi realizacije. Prikupljaju ideje, ali i donatore. Postoji i opcija prijava na EU fondove. Uz muzej, u planu je i pokretanje Oliverovih dana što bi obogatilo kulturnu ponudu Vele Luke. Također, razmišlja se i o Oliverovom kipu u prirodnoj veličini.

Oliver Dragojević (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL)
Oliver Dragojević (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Janica haljinom pokušala sakriti trudnički trbuščić, ali svejedno su svi pogledi bili uprti u nju

U besprijekornoj formi: Golišave fotografije boksačkog prvaka brzinom munje obišle su svijet