Vedrana Rudan otkrila je da je pred njom zahtjevna operacija srca. Zdravlje joj je ozbiljno narušeno.

Galerija


Književnica Vedrana Rudan suočila se s ozbiljnim zdravstvenim problemima. Pred njom je naime teška operacija srca kojoj će se kontroverzna spisateljica podvrgnuti narednih dana. Da nešto nije u redu s njezinim zdravstvenim stanjem, Rudan je potvrdila za srpski Hello. "Doktor mi je rekao da izbjegavam stres, da se moram opustiti. Za mene je sajam knjiga najbolja antistres-terapija", izjavila je Rudan.

Otkrila je i da nije uplašena zbog ishoda operacije, ali i da je svjesna da je veći dio života iza nje. "Što se tiče života, dobar dio je iza mene. Da se još jednom rodim, stvari bih doživljavala opuštenije. Ali to je nešto što ne možete da birate, ili jesi opušten, veseo i optimist, ili nisi. Nisam vesela osoba, za mene je čaša uvijek poluprazna", izjavila je Rudan za Hello.rs.

Vedrana Rudan (FOTO: Pixsell)
Vedrana Rudan (FOTO: Pixsell)

Smrti se ne boji, no kaže kako je želi imati "pod kontrolom". "Kako se smrti približavam galopom, želim da mi se omogući pravo na smrt. Da umrem, ako bi to ikako bilo moguće, bez boli. Pobrinula sam se da od jedne liječnice nabavim tabletu koja će me ubiti. Taj problem sam, definitivno, riješila. Svi oko mene - i moj muž, i moja djeca, rekli su da me oni ubiti neće, što im jako zamjeram. Sad je sve na tome da li ću imati snage da svojom rukom zgrabim tabletu i progutam je ili ću patiti dok ovi koje jako volim budu sebično htjeli da poživim duže nego što ja to zaista želim", zaključila je Rudan tijekom svog gostovanja na nedavno održanom sajmu knjiga u Beogradu.