Modni gigant

Novo poglavlje modne povijesti: Nostalgična Varteks kolekcija na pisti Bipa FASHION.HR-a

Varteks kolekcija (Foto: Mare Milin) Varteks kolekcija (Foto: Mare Milin) Mare Milin 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Varteks kolekcija (Foto: Mare Milin) Varteks kolekcija (Foto: Mare Milin) +0 Varteks kolekcija (Foto: Mare Milin) Galerija

Jedan od najdugovječnijih hrvatskih modnih brandova, Varteks, u punom je zamahu kako s poslovne tako i s dizajnerske strane. Nakon što je velikom izložbom proslavio 100 godina, ovaj modni gigant nastupit će u sklopu tjedna mode Bipa FASHION.HR.

Novo poglavlje modne povijesti, Varteks je započeo s novim dizajnerskim timom na čelu s Tinom Vrdoljak Ranilović, koja je više od 20 godina karijere posvetila modnom brandu I-Gle. Njezina kreativna vizija privukla je pažnju modne scene jer je dizajnerica poznata je po minimalističkoj estetici, modernom dizajnu, majstorskim krojevima i viziji mode koja nadilazi puku funkcionalnost odijevanja. Tu viziju Varteks pokušava oživjeti i već prvom kolekcijom jesen/zima 2019./20. daje naslutiti da nas čeka još dosta uzbudljivih priča iz Varteksove radionice.

Pogledaj i ovo Bipa Fashion.hr (Foto: PR) Tjedan mode Otkriveni dizajneri i program 28. Bipa FASHION.HR-a, najvećeg modnog događanja u regiji

Nastup na Bipa FASHION.HR-u, povodom obilježavanja 100 godina branda, logičan je potez u smjeru približavanja Varteksa novim mlađim generacijama, kojima je moda prije svega doživljaj, stav, način izražavanja i komunikacije.

Tako je kolekcija jesen/zima 2019/20 bila idealna prilika za pomalo nostalgičan prikaz klasike s modernim odmakom kroz detalje. Tako je dizajnerica Martina Vrdoljak Ranilović klasičan kaput, savršenog kroja, kvalitetnog materijala i izrade, s malim zahvatima u konstrukciji učinila poželjnim minimalističkim klasičnim komadom.

Njezina suptilnost u stapanju klasičnog i suvremenog dolazi do izražaja u ženskim i muškim komadima koji su eleganti, pročišćeni od detalja, savršene forme s daškom luksuza koji proizlazi iz finoće materijala i kvalitete izrade. Jedna od osnovnih premisa dizajnerice bila je oživjeti taj nostalgičan osjećaj koji se javlja na sam spomen Varteksa kad svi pomislimo na neka nježnija i romantična vremena.

No, ova kolekcija nikako nije retro, ona samo pokušava pomiriti ono što je danas aktualno s nostalgičnom podsvjesnom emocijom. U toj misiji pridružila joj se i fotografkinja Mare Milin koja je zaslužna za fotografije koje najavljuju novu kolekciju i reviju.

Bipa FASHION.HR održava na Zagrebačkom velesajmu od 21. do 26. listopada gdje će svoje kolekcije predstaviti najznačajnija imena hrvatske modne scene. Robert Sever nastupa u suradnji s beauty brandom Noelle, Ivica Skoko predstavlja reviju pod pokroviteljstvom branda Perwoll, a svoje će nove kolekcije prikazati i dobro poznati BiteMyStyle by Zoran Aragović pod pokroviteljstvom Philipsa, te Branka Donassy, Marina Design, KLISAB, Twins, Anthony Avangard, Jelena Holec, Spirit by T.B., Staša design te Les Emaux.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene