Jedan hit i zaborav

Sjećate li se Roberta Matthewa Van Winklea? Ne? Nije ni čudo

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Vrlo vjerojatno ga se ni mi ne bi sjetili da nije optužen za krađu. Optužbe je sada oslobođen jer je bio... hmmm, dobar.

Ime Robert Matthew Van Winkle vam vrlo vjerojatno ne znači baš ništa, možda ako ga nazovemo scenskim imenom Vanilla Ice? Sjetili ste se? Da, davno je to bilo kada je Vanilla Ice postao prvi hop hop izvođač u povijesti  koji je dospio na Billboardovu ljestvicu.

On je slovio za jednog od onih izvođača koji nemaju talenta, ali su imali sreće. S obzirom da se o ukusima ne raspravlja, nećemo ulaziti u njegove glazbene vještine, ali ostaje činjenica da je Ice imao jedan ogroman hit 'Ice, ice baby'. Baš u to vrijeme napravio je pogrešnu poslovnu odluku i potpisao ugovor sa 'SBK' koji su mu platili da odustane od svog stila i postane više komercijalan. Kasnije se kajao zbog te odluke.

Kako bi se što više svidio publici, izdavačka kuća je bez njegovog znanja izdala biografiju koja je većim dijelom bila izmišljena. Bio je to izuzetno težak dio života za Roberta. Cijela ta zbrka koja se događala oko njega, ali i nekontrolirano korištenje opijata, dovela ga je i do pokušaja suicida. Čini se kako ga je to mračno razdoblje ipak inspiriralo da okrene novi list u životu.

Nesiguran u svoju glazbenu budućnost, Ice je učio sve što se naučiti moglo o nekretninama i pokrenuo svoj posao. Obnavljao bi kuće koje bi potom prodavao. Uz to je pokrenuo i svoju glazbenu marku. Ipak, kuće su ono što nas je navelo da danas pišemo o njemu.

 

Vanilla je optužen kako je krao stvari iz kuća koje je obnavljao. Navodno je ukrao bicikl, grijač za bazen, namještaj i još neke stvari. Ipak sada je svih tih optužbi oslobođen jer je njegov odvjetnik bio dovoljno sposoban da sa sudom sklopi dobar dogovor. Vanilla je odradio svojih 100 sati društveno korisnog rada gradeći kuće i devet se mjeseci nije upuštao ni u kakve nevolje pa je sud zaključio kako je bio dobar i sve mu oprostio.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene