Sonus Festival na Zrću

Uz rame najvećih imena današnjice: Upoznajte domaće DJ-e kojima je cilj cijeli podij odvesti na putovanje svemirom

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glazbenici sa svih strana svijeta, među kojima i najveća DJ imena današnjice osvojit će pozornice na najpopularnijoj hrvatskoj plaži za partijanje - Zrću. Od 20. do 24. kolovoza u klubovima Papaya, Aquarius i Kalypso, ali i brodovima koji će svakog dana isplovljavati na pučinu, nastupat će i domaći DJ-i čije biografije otkrivaju njihove dosadašnje uspjehe, stav prema glazbi i neobična iskustva koja su doživjeli tijekom brojnih nastupa. Upoznajte ih!

Oni koji čvrsto vjeruju u moć zvukova, frekvencija i glazbe, osjećaju da je dobra glazba ključ koji otvara svako ljudsko srce naći će se na istom mjestu u isto vrijeme. Jubilarno 5. izdanje Sonus festivala na Zrću će ugostiti više od 60 imena svjetske elektroničke scene. Nastupit će i domaći izvođači kojima Sonus festival daje podršku od samih početaka. Ovo su ljudi koji će na glavnim pozornicama stajati rame uz rame najvećih imena današnjice.

Mariano Mateljan

Pogledaj i ovo Sonus Festival (Foto: PR) - 3 Jedva čekamo! Saznajte koje su se zvijezde priključile Sonus Festivalu

Mariano Mateljan spada u mladu generaciju hrvatskih DJ-a i producenata za čiji se talent i kvalitetu zadnjih nekoliko godina čuje daleko izvan granica države. Ovaj splitski DJ postao je dio trenutno jednog od svjetski najpoznatijeg kolektiva – Fuse London. Njegova produkcija našla se na svjetski renomiranim glazbenim etiketama kao što je Cocoon, INFUSE, Kina Music, Baile Musik. Mariano također stoji iza klubske večeri Criuse Split koja redovno dovodi underground imena i kvalitetan zvuk u Split.

Mariano će na Sonusu nastupiti 22. kolovoza, u utorak ujutro na Fuse afterpartiju, uz Enzo Siragusu i Archie Hamiltona.

Dejan Milićević

Dejan Milićević jedan od nositelja i pionira techno scene u Srbiji. Jedan od najboljih regionalnih producenata i DJ sa preko 20 godina karijere iza sebe ima nastupe na svim većim europskim festivalima. Dejan je upravo izdao svoj treći studijski album "Summation" na poznatoj njemačkoj etiketi Plastic City.

Dejan Milićević će nastupiti prvi dan Sonusa, 20. kolovoza u klubu Aquarius uz Len Fakija, a cijeli festival je opisao ovim riječima: "Sonus je jedan od festivala koji Hrvatsku visoko rangira na mapi destinacija za dobru zabavu u ljetnom periodu. Pored toga što svojim nevjerojatnim line up-om sačinjenim od najboljih svjetskih i regionalnih imena privlači clubbere iz cijelog svijeta, Sonus puno daje i na lokalnom nivou time što prezentuje up-to-date muziku i svjetske trendove lokalnoj publici i umjetnicima i tako inspirira za daljnji razvoj scene".

Marina Karamarko

Hrvatska DJ ambasadorica, riječanka Marina Karamarko zastupala je Hrvatsku u velikom finalu natječaja Burn Studios Residency na Ibizi, a 23. kolovoza nastupa u Aquariusu uz Chrisa Liebinga. Sonus festival opisala je kao 'highlight svakog ljeta u Hrvatskoj'.

Felver

Felver je legenda zagrebačke, ali i hrvatske elektroničke scene koji daje svoj doprinos sceni zadnjih više od 20 godina. Suosnivač jednog od najznačajnijih i najboljih klubskih programa koji su ikad postojali u Hrvatskoj – Stereo Studio, i danas djeluje iza sad već svima poznatog brenda Stereotip i Lost in A Moment kojeg je pokrenuo s jednog od najbitnijih imena svjetske scene – Dixonom.

Felver će nastupiti drugi dan Sonusa, 21. kolovoza u klubu Aquarius, uz Tale Of Us i Mano Le Tough. Festival vidi kao mjesto na kojem ostvari svoj puni potencijal. "Od samih početaka djeluje progresivno i donosi svježinu, a domaće izvođače svrstava rame uz rame sa najzvučnijim svjetskim imenima, i to ne na rezervnoj klupi nego u udarnim terminima. Ja ga i ove godine, kao i svake do sada, nestrpljivo iščekujem, i znam da će zabave na Zrću uz Sonus dobiti taj jedinstveni i poželjan tonus", kaže Felver.

Ian F

Ian F. slovenski je DJ i producent koji iza sebe ima više od desetljeća vrlo bogate karijere. Nastupi u berlinskom klubu 'Club der Visionaere' i klubovima diljem Europe u redovnom su Ianovom rasporedu. Njegova izdanja mogu se naći na etiketama Colours Music, Jesus Loved You, Sleep Is Commercial, Traffica, Glorio Music, Sk Supreme Rec, Session DeLuxe, Helsat Rec i mnogim drugi, a njegov set možete poslušati ovdje.

"Mislim da je Sonus jedan od najvećih i najboljih festivala koji se događaju na Jadranu i da igra veliku ulogu na ovoj sceni jer svake godine dovede puno različitih artista elektronske scene i puno turista iz inozemstva što pomaže promociji same regije i domaćih artista koji sviraju na festivalu", kaže slovenski DJ i producent. Ian F. će nastupiti na boat partyju uz tINI & The Gang, treći dan Sonusa, 22. kolovoza.

Andrea Ljekaj

Andrea Ljekaj je producent i DJ čiji materijal istražuje plemenite struje novog deep zvuka i melodičnog techna, a kvalitetu je dokazao izdanjima ‘Above Humans’ i ‘Mantra’ za renomirane etikete Get Physical i Save Us. Njegov je remiks Folie A Deux trake ‘Pulse’ nedavno izašao na vinilu, a iduća se ploča već sprema za 2017. godinu. Njegovi su se autorski radovi i remiksevi zavrtili na Burning Manu, BBC radiju i Boiler Roomu, a svoje su mjesto našli i u setovima ekipe kao što su Dj Harvey, Luciano, Dubfire, Jamie Jones, M.A.N.D.Y., Noir, Hernan Cattaneo, Dave Seaman i drugi asevi.

''Protekle zime imao sam priliku nastupiti i okusiti dašak Sonusa na We Love Sound eventima u Zagrebu, u odličnoj organizaciji Sonusa što je bila samo uvertira u ono što slijedi, Sonus festival, na kojem nastupam po prvi put. Veselim se nastupu, ugodnom okruženju i naravno dobroj glazbi.''

Andrea će nastupiti prvog dana Sonusa, 20.08. u klubu Aquarius, uz Jamie Jonesa i Richy Ahmeda.

Ivan Komlinović

Ivan Komlinović je producent, remikser, sound designer, mastering inženjer, studijski geek i iskusan DJ. Napravio je više od 15 vinilskih izdanja za prestižne natpise. U ovom je poslu već 23 godine, no tek druga otkako nastupa i kao live act.

"Live act mi je omogučio da svoj rad i metode rada direktno predstavim auditoriju. Nakon Moondance-a koji smatram svojom bazom, gdje sam debitirao kao live act performer, Sonus je pokazao veliko povjerenje uvrstivši moj nastup na opening day uz dvojicu techno genijalaca.

Ivan Komlinović će nastupiti live prvog dana Sonusa, 20. kolovoza u klubu Kalypso, prije Rodhada i Maceo Plexa.

Mimi

Ovaj zagrebački DJ na sceni je već 13 godina. Specifičan po svojim vinil DJ setovima, Mimi iza sebe ima nastupe na najbitnijim regionalnim festivalima kao što su Sonus festival, Exit festival i Dimensions te klubovima po gradovima Europe, od Londona, Berlina Parisa, Praga te susjednih Beograda, Ljubljane i Sarajeva. Mimi je jedan od osnivača poznate klubske večeri Ekstrakt te rezident zagrebačkog kluba Masters.

"Sonus ekipa iskazuje brigu o lokalnoj sceni. Teško ću zaboraviti trenutak kada su me jedne godine zbog nevremena usred seta prebacivali s vanjskog u unutarnji dio Aquariusa, a kako ne bi došlo do glazbene pauze dogodila se luda situacija da sam u jednom trenutku svirao na dva floora istovremeno", kaže Mimi.

Mimi će nastupiti drugog dana Sonusa, 21. Kolovoza u klubu Aquarius, prije Adam Beyera.

Andrologic

Andrologic je zadarski DJ koji posljednjih 14 godina uspješno djeluje na hrvatskoj glazbenoj sceni kao DJ i promotor. DJ Mony i on, 2016. osnivaju 'Manifest Group' za promicanje elektronske glazbene scene i organiziranje događaja i partija duž jadranske obale. 2015. godine je sudjelovao u natjecanju za Burn Residency i ušao u top 5 najboljih DJ-eva u Hrvatskoj. Do sada su njegovi produkcijski uratci izdani na etiketama Patent Skillz, Family Grooves, Capital Heaven i Mistique Music.

"Čast je i veliko priznanje meni kao umjetniku koji iza sebe ima 14 godina rada biti dio pete godišnjice Sonus Festivala. Mislim da je to samo jos jedna stepenica prema onome čemu težim, a to je da na neki način ostavim svoju strast i ljubav kroz rad u samoj povijesti elektronske glazbe," kaže zadarski DJ.

Josip Milković

Josip Milković, DJ Liquid je zadarski DJ koji već 12 godina sa svojom ekipom vrijedno promovira elektroničku glazbu i zaslužan je za neke od najboljih partija u zadarskoj regiji. Josip je domaćin radio emisije “Electropedia” posvećene elektroničkoj glazbi na zadarskom radiju 057. Deset godina karijere, 2014. godine pamtit će po tome što je dobio pozivnicu za nastup na Sonus festivalu, a nikada neće zaboraviti natpis na kojem je pisalo 'tickets sold out'.

"Sav taj hype koji Sonus stvara je nešto zaista posebno. Toliko pozitivne energije na jedenom mjestu preplavljuje ljude dok zajedno plešu uz ritmove vodećih svjetskih Dj-a je nešto što svakako morate osjetiti", kaže Milković.

Festivalske ulaznice za posjetitelje iz EX YU regije, koji vrijede za svih 5 dana I 5 noći festivala, su u prodaji po vrlo povoljnim cijenama. Moguće ih je kupiti za 440 kn putem Entrio online trgovine ili prodajnih mjesta.

 

 

 


 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene