Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogirski slavuj Vinko Coce opjevao je mnoge pjesme po kojima ćemo ga pamtiti. Danas ćemo se prisjetiti njegovih najljepših pjesama koje nam je ostavio u nasljeđe...


Pjevač Vinko Coce, kako ga od milja zovu i 'trogirski slavuj', svoju je karijeru započeo 90-tih u zabavnom glazbi. Obilježio je hrvatsku glazbenu scenu i za sobom ostavio mnoge lijepe pjesme u kojima je opjevao svoju Dalmaciju.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Bio je u pravim rukama, no infekcija je bila prejaka' Slika nije dostupna 'Nekako je sebi napisao epitaf, Coce je zaslužio da napunimo Poljud'

>> Preminuo trogirski slavuj Vinko Coce

S pjesmom 'Sićaš li se, Lungomare' osvojio je Grand Prix na Splitskom festivalu 1993. s albuma 'Mirno spavaj, ružo moja'.

1994. nastupa na Dori s pjesmom 'Zlato moje'

Uskoro dolazi i nominacija za Porin za pjesmu 'Kora kruha u vinu'

Mnogima Cocina najljepša pjesma 'Ribari'

U lipnju 2003. u Trogiru organizirao je samostalni koncert 'Vinko i prijatelji' na kojem nastupaju i Oliver Dragojević, Klapa Trogir, klapa Tragos i kao pratnja grupa Delfini.

I za kraj...

Vinko Coce je svoju glazbenu karijeru započeo u klapi Trogir nakon čega se osamostalio. Pet je godina pjevao cjeloviti operni repertoar u profesionalnom mješovitom zboru HNK Split.

Svoj prvi solo album "Mirno spavaj ružo moja" snimio je 1993. godine kada je osvojio Grand Prix na Splitskom festivalu. Među impresivnim podacima o njegovoj glazbenoj karijeri navodi se i da je u firentinskom teatru Komunale u operi "Boris Godunov" pjevao s Lucianom Pavarottijem.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook