Bernstein je organizirao legendarni koncert Beatlesa na Shea stadionu 1965. godine, što je bio prvi stadionski rock koncert.


Sid Bernstein, koncertni promotor koji je doveo Beatlese u Ameriku, umro je u New Yorku u 95. godini, javljaju američki mediji.

Bernstein je organizirao legendarni koncert Beatlesa na Shea stadionu 1965. godine, što je bio prvi rock koncert na stadionu. Organizirao je i prvu američku turneju slavne liverpulske četvorke 1964. godine, uključujući i njihove nastupe u Carnegie Hallu.

>> Umro je glumac iz filma 'Moj prijatelj Willy' - August Schellenber

Bernstein je dio Drugog svjetskog rata proveo u Engleskoj i po povratku u Ameriku nastavio je pratiti britanske medije i zbivanja u toj zemlji. Čitajući o sve većoj beatlemaniji na otoku, nagovorio je menadžera Beatlesa Briana Epsteina da promovira njihova dva koncerta u Carnegie Hallu, iako, po vlastitim riječima, do tada nijednom nije čuo što sviraju.


Zahtjev za ulaznicama bio je toliki da su Beatlesi mogli rasprodati pedeset uzastopnih koncerata u toj dvorani. To je motiviralo Bernsteina da im sljedeće godine dogovori nastup na Shea stadionu.

Bernstein je kasnije u Ameriku doveo i neke druge britanske bendove, uključujući i Rolling Stonese. Organizirao je, naravno, i koncerte američkih zvijezda poput Franka Sinatre, Raya Charlesa i Jimija Hendrixa.

Od 1976. do 1979. pokušavao je nagovoriti Beatlese na ponovno okupljanje za neke humanitarne svrhe, ali mu to nije pošlo za rukom.
 

Vezani članci Cjepivo i novac, ilustracija Žele otvaranje: Ova država nudi više od 100 milijuna dolara ljudima koji se cijepe prije 15. lipnja Radoslav Katičić (Foto: PALAVRA PRESS/PIXSELL) Preminuo jezikolovac Radoslav Katičić, jedan od autora Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook