Bernstein je organizirao legendarni koncert Beatlesa na Shea stadionu 1965. godine, što je bio prvi stadionski rock koncert.


Sid Bernstein, koncertni promotor koji je doveo Beatlese u Ameriku, umro je u New Yorku u 95. godini, javljaju američki mediji.

Bernstein je organizirao legendarni koncert Beatlesa na Shea stadionu 1965. godine, što je bio prvi rock koncert na stadionu. Organizirao je i prvu američku turneju slavne liverpulske četvorke 1964. godine, uključujući i njihove nastupe u Carnegie Hallu.

>> Umro je glumac iz filma 'Moj prijatelj Willy' - August Schellenber

Bernstein je dio Drugog svjetskog rata proveo u Engleskoj i po povratku u Ameriku nastavio je pratiti britanske medije i zbivanja u toj zemlji. Čitajući o sve većoj beatlemaniji na otoku, nagovorio je menadžera Beatlesa Briana Epsteina da promovira njihova dva koncerta u Carnegie Hallu, iako, po vlastitim riječima, do tada nijednom nije čuo što sviraju.


Zahtjev za ulaznicama bio je toliki da su Beatlesi mogli rasprodati pedeset uzastopnih koncerata u toj dvorani. To je motiviralo Bernsteina da im sljedeće godine dogovori nastup na Shea stadionu.

Bernstein je kasnije u Ameriku doveo i neke druge britanske bendove, uključujući i Rolling Stonese. Organizirao je, naravno, i koncerte američkih zvijezda poput Franka Sinatre, Raya Charlesa i Jimija Hendrixa.

Od 1976. do 1979. pokušavao je nagovoriti Beatlese na ponovno okupljanje za neke humanitarne svrhe, ali mu to nije pošlo za rukom.
 

Vezani članci Donald Trump Trump se na Twitteru ponaša kao derište pa su ga tako odlučili prikazati i na urnebesnim slikama Muškarac u Sesvetama pao u šaht i preminuo Tragedija u Sesvetama: Muškarac pao u šaht i preminuo

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook