Trgovac umjetnina Oliver Hoare nikada nije planirao ostaviti suprugu zbog princeze Diane.

Galerija


Trgovac umjetninama Oliver Hoare preminuo je u 73. godini u Francuskoj nakon teške borbe s rakom.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry Britanci bijesni na supružnike: Moraju plaćati njihovo milijunsko osiguranje dok uživaju u životu u Kanadi Princ Harry, Meghan Markle i Doria Regland (Foto: Getty Images) Princu Harryju nedostaje majka, pa utjehu traži u svojoj punici, jako su bliski i od nje traži savjete

Oliver je široj javnosti bio poznat kao prijatelj princa Charlesa, ali i nimalo diskretni ljubavnik njegove supruge, princeze Diane, s kojom je započeo aferu 1992. godine.

16 godina stariji Oliver navodno je započeo aferu s princezom nakon smrti njezina oca Earla Spencera u ožujku 1992. godine, a Dianu i Charlesa poznavala je i njegova supruga Diana de Waldner, koja mu je 1993. godine zaprijetila razvodom, pa je afera naglo završena.

Navodno preljubnički duo nije bio nimalo diskretan pa je Olivera jednom prilikom zaštitar uhvatio kako polugol puši cigaretu iza Kenstingtonske palače. No trgovac umjetninama do kraja je ostao u braku sa suprugom, iako je princeza navodno maštala o tome da ju ostavi te živi s njom.

Charles, Diana (Foto: Profimedia)
Princeza Diana (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

"Željela je živjeti sa zgodnim Oliverom u Italiji. Princeza ga je nakon prekida stalno zvala i opsjedala, pa je kontaktirao i policiju", ispričala je jednom prilikom Dianina prijateljica, a princeza je u jednom intervjuu priznala kako ga je zvala, ali ne na opsesivan način.

"Nazvala sam ga nekoliko puta u razdoblju od 6 do 8 mjeseci", priznala je. Nakon prekida njezin ljubavnik napisao joj je dirljivo oproštajno pismo, u kojem joj je zahvalio na vremenu koji su proveli zajedno.

Naime, Oliver je Dianu gledao samo kao povremenu zabavu te zapravo nikada nije planirao ostaviti suprugu, bogatu nasljednicu s kojom je imao troje djece.