David Morales uhićen je u Japanu gdje je trebao nastupiti, zbog pronađene droge u kovčegu.

Galerija


Jedan od najpopularnijih i Grammyjem nagrađen DJ David Morales uhićen je na japanskom aerodromu Fukoka zbog posjedovanja droge, prenose tamošnji mediji.

Vezani članci Dovršeno kriminalističko istraživanje u Splitu (Foto: MUP) U Splitu uhvaćen diler: Policija pretragom stana pronašla drogu, digitalne vage i oružje Droga ilustracija (Davor Puklavec/Pixsell) Uhićen 45-godišnji diler: U stanu mu pronašli heroin, kokain, kratom...

U prtljazi 56-godišnjeg Davida pronađene su tablete ectasyja, nakon čega ga je policija uhitila zbog kršenja zakona o kontroli narkotika i psihotropnih droga.

David Morales (Foto: PR)
David Morales (Foto: PR)

DJ se pri uhićenju branio izjavom kako pronađena droga nije njegova te da ju je u njegov kovčeg netko podmetnuo. Radi se o 0,3 grama navedene droge.

"To nije moje. Netko mi ju je možda podmetnuo", izjavio je David. 

Japan ima vrlo stroge zakone što se tiče konzumiranja i posjedovanja droge, pa se posjedovanje ectasyja za osobnu upotrebu, bez obzira na količinu, kažnjava zatvorskom kaznom od 7 godina i novčanom u iznosu od 22.800 eura.

David Morales (Foto: Getty Images)
David Morales (Foto: Getty Images)

David Morales je na svjetskoj glazbenoj sceni prisutan od 80-ih godina, 1998. godine nagrađen je glazbenom nagradom Grammy, a nekoliko je puta nastupio i u našoj zemlji.