Princeza Eugenie i Jack Brooksbank vjenčali se u Windsoru.

Galerija


Unuka kraljice Elizabete princeza Eugenie udala se u petak u kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsoru za Jacka Brooksbanka uz nazočnost zvijezda i drugih članova kraljevske obitelji, među kojima su bili i princ Harry i njegova supruga Meghan, koji su se na istom mjestu vjenčali u svibnju.

Vezani članci Meghan Markle i princ Harry - 1 Obiteljsku idilu Meghan i Harryja narušila šuškanja o načinu na koji je kraljica doznala za praunuku, a oglasio se i glumičin otac Meghan Markle, kraljica Elizabeta i princ Harry - 2 Kraljevska obitelj oglasila se povodom rođenja kćeri princa Harryja i Meghan, evo što su im kratko poručili

Eugenie (28) mlađa kći trećeg djeteta kraljice Elizabete princa Andrewa rođena je u njegovu braku sa sada bivšom suprugom Sarah Ferguson, vojvotkinjom od Yorka.

Princeza Eugenie (Foto: Pixsell)
Princeza Eugenie (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Eugenie se udala za četiri godine starijeg Brooksbanka u kapeli iz 15. stoljeća.

Vjenčanju su nazočili i 92-godišnja kraljica i njezin suprug Philip (97), koji se povukao sa svih službenih dužnosti. Među uzvanicima na vjenčanju bile su i holivudske zvijezde Liv Tyler i Demi Moore, modeli Kate Moss i Naomi Campbell te pjevačica Ellie Goulding.

Princeza Eugenie (Foto: Pixsell)
Princeza Eugenie (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell

Uzvanice su morale hvatiti svoje šešire dok je snažni vjetar ugrožavao njihove toalete, a jedan od paževa sapleo se penjući se uz stepenice kapele.

Vjenčanicu koju je nosila Eugenie dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos, a imala je otvorena leđa kako bi se vidjeli ožiljci od operacije iz djetinjstva. Do oltara ju je dopratio otac princ Andrew.

"Ovo je obiteljsko vjenčanje", kazao je nešto ranije Andrew. "Bit će nešto više osoba nego što ih bude na drugim vječanjima i nešto više nego na Harryjevu vjenčanju, no Eugenie i Jack su takvi - imaju toliko prijatelja, pa im treba crkva u koju svi stanu", kazao je za ITV.

Vjenčanju jedino nije nazočila Camilla, vojvotkinja od Cornwalla i supruga princa Charlesa, koja je imala obveze u Škotskoj.

Djeca princa Williama princeza Charlotte (3) i princ George (5) bili su u pratnji mladenke.

Nakon vjenčanja kraljica priređuje prijem za uzvanike u dvorcu Windsoru.

Eugenie radi kao direktorica u londonskoj umjetničkoj galeriji Hauser & Wirth, a Brooksbank je trgovac vinima i europski predstavnik Casamigos Tequile, koju je osnovao američki glumac George Clooney.

Par se upoznao 2010. u švicarskom skijalištu Verbier.

Iako je Eugenie princeza, njezin život nije bio baš tako jednostavan. Roditelji Sarah Ferguson i princ Andrew rastali su se kad je imala samo šest godina. Tijekom tinejdžerskih dana mediji su pratili svaki njezin korak, zbog čega joj nije bilo nimalo lako, a priča o pijanim orgijama u kojima je sudjelovala bila je tema svih medija. Navodno postoji i snimka njezina sad već muža sa striptizetom u jednom klubu, no kraljevska obitelj tu je priču uspješno zataškala.

(Hina)