Skromna i prizemljena

Udala se kraljičina omiljena unuka: Članica je kraljevske obitelji, ali život joj nije bio bajka!

Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL) Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL) 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Gareth Fuller/Press Association/PIXSELL) Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Andrew Matthews/Press Association/PIXSELL) Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Adrian Dennis/Press Association/PIXSELL) Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL) +0 Vjenčanje princeze Eugenie (FOTO: Owen Humphreys/Press Association/PIXSELL) Galerija

Princeza Eugenie i Jack Brooksbank vjenčali se u Windsoru.

Unuka kraljice Elizabete princeza Eugenie udala se u petak u kraljevskoj kapeli u dvorcu Windsoru za Jacka Brooksbanka uz nazočnost zvijezda i drugih članova kraljevske obitelji, među kojima su bili i princ Harry i njegova supruga Meghan, koji su se na istom mjestu vjenčali u svibnju.

Pogledaj i ovo George Clooney, Amal Clooney (Foto: Getty Images) Gdje je zapelo? Na vjenčanju za koje "nikoga nije briga" svi su čekali ovaj holivudski par, no on se nije pojavio

Eugenie (28) mlađa kći trećeg djeteta kraljice Elizabete princa Andrewa rođena je u njegovu braku sa sada bivšom suprugom Sarah Ferguson, vojvotkinjom od Yorka.

Eugenie se udala za četiri godine starijeg Brooksbanka u kapeli iz 15. stoljeća.

Vjenčanju su nazočili i 92-godišnja kraljica i njezin suprug Philip (97), koji se povukao sa svih službenih dužnosti. Među uzvanicima na vjenčanju bile su i holivudske zvijezde Liv Tyler i Demi Moore, modeli Kate Moss i Naomi Campbell te pjevačica Ellie Goulding.

Uzvanice su morale hvatiti svoje šešire dok je snažni vjetar ugrožavao njihove toalete, a jedan od paževa sapleo se penjući se uz stepenice kapele.

Vjenčanicu koju je nosila Eugenie dizajnirali su Peter Pilotto i Christopher De Vos, a imala je otvorena leđa kako bi se vidjeli ožiljci od operacije iz djetinjstva. Do oltara ju je dopratio otac princ Andrew.

"Ovo je obiteljsko vjenčanje", kazao je nešto ranije Andrew. "Bit će nešto više osoba nego što ih bude na drugim vječanjima i nešto više nego na Harryjevu vjenčanju, no Eugenie i Jack su takvi - imaju toliko prijatelja, pa im treba crkva u koju svi stanu", kazao je za ITV.

Vjenčanju jedino nije nazočila Camilla, vojvotkinja od Cornwalla i supruga princa Charlesa, koja je imala obveze u Škotskoj.

Djeca princa Williama princeza Charlotte (3) i princ George (5) bili su u pratnji mladenke.

Nakon vjenčanja kraljica priređuje prijem za uzvanike u dvorcu Windsoru.

Eugenie radi kao direktorica u londonskoj umjetničkoj galeriji Hauser & Wirth, a Brooksbank je trgovac vinima i europski predstavnik Casamigos Tequile, koju je osnovao američki glumac George Clooney.

Par se upoznao 2010. u švicarskom skijalištu Verbier.

Iako je Eugenie princeza, njezin život nije bio baš tako jednostavan. Roditelji Sarah Ferguson i princ Andrew rastali su se kad je imala samo šest godina. Tijekom tinejdžerskih dana mediji su pratili svaki njezin korak, zbog čega joj nije bilo nimalo lako, a priča o pijanim orgijama u kojima je sudjelovala bila je tema svih medija. Navodno postoji i snimka njezina sad već muža sa striptizetom u jednom klubu, no kraljevska obitelj tu je priču uspješno zataškala.

(Hina)

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene