Glavne uloge u prvom hrvatskom mjuziklu tumače Damir Kedžo i Hana Hegedušić koja je od uzbuđenja usred predstave čak i zaplakala.


Domaća publika konačno je dočekala prvi orginalni hrvatski mjuzikl 'Pacijenti'! I to s oduševljenjem jer je Lisinski večeras bio rasprodan do posljednjeg mjesta.

Očito je publika prepoznala da suradnja supružnika Huljić, pisca Mire Gavrana i redatelja Igora Barberića nudi nešto novo, neviđeno, ali i nezaboravno. 'Ovo je rođenje jednog novog mjuzikla, hrvatskog mjuzikla, a svako rođenje je posebno i veselo', kazala nam je Vjekoslava Huljić čiji stihovi krase zarazne singlove iz mjuzikla.'

Pacijenti (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)

Glavne uloge u mjuziklu tumače Damir Kedžo, koji igra pokvarenog i proračunatog glazbenog producenta i Hana Hegedušić, posrnula zvijezda koja se odrekla show businessa i otišla na pusti otok liječiti glazbom bolesnike. Mjuziklom prevladavaju zarazni singlovi od kojih su neki već dobro poznati publici kao što su 'Srce za vodiča' u izvedbi Petra Graše, duet Doris Dragović i Jacquesa Houdeka 'Ima nešto u tome' i 'Psihopat' u izvedbi Psihomodo Popa.

Pacijenti (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)

Nakon premijere s vidnim olakšanjem na licu ulovili smo i Damira Kedžu koji tumači glavnu mušku ulogu.

Najbolje iskustvo s mjuziklom

'Potpuno sam prazan jer je gotovo. Tih šest mjeseci spremanja je iza nas i sad više nije naše dijete nego je postala vlasništvo tih 1700 ljudi koji su bili ovdje', kazao je oduševljeni Damir Kedžo kojem je ovo bilo jedno od najboljih iskustava s mjuziklom.

'Imam već iskustva s mjuziklom, ali raditi s ovakom ekipom meni je ostvarenje sna', dodao je Kedžo.

Pacijenti (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)

Sreću nije krila ni Hana Hegedušić koja je još jednom oduševila svojim maestralnim vokalnim, ali i glumačkim i plesačkim umijećem.

'Ništa ljepše mi se nije dogodilo u životu. Toliko pozitivne energije. Nakon prvog broja išla sam se presvući i rasplakala sam se. Ta težina i opterećenje, stres i tehnički problemi. Samo je sve krenulo iz mene. Onda sam se brže bolje sabrala i dalje sam nastavila opušteno jer sam znala da će sve biti odlično', rekla nam je Hana.

Pacijenti (FOTO: Davor Višnjić/Pixsell)

Više od dva sata urnebesne zabave pravi su poklon domaćoj publici koja je konačno dočekala komad koji je djelo isključivo hrvatskih autora. Bračni par Huljić, Gavran i Barberić dokazali su da znaju formulu uspjeha, a u to su se uvjerila i brojna poznata estradna lica. Na premijeru su među ostalima stigli i Jelena Rozga, Petar Grašo, Danijela Martinović, Jacques Houdek, Doris Dragović, Žanamari Perčić, Filip Dizdar, Fil Tilen, Lana Jurčević i Jole.