Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čini se da i najveći imaju problema kada na vrata pokuca sanitarna inspekcija.


I slavnom kuharu Jamie Oliveru ponekad sanitarna pokuca na vrata, a ovoga puta posjet je bio neočekivani.

Vezani članci Jamie Oliver i Jools Oliver (Foto: Profimedia) Više od 20 godina ljubi samo jednu ženu, a sada joj je posvetio i poruku koja rastapa srce Slika nije dostupna Nikada nije pročitao nijednu knjigu, a njegova je najprodavanija!

Sanitarna je inspekcija došla pregledati njegovu mesnicu 'Barbecoa' u Londonu, a zatekli su nešto neočekivano.

Britanski mediji došli su do inspekcijskog izvješća nastalog u siječnju, nakon kojeg je mesnica dobrovoljno zatvorila svoja vrata.

Tomislav Karamarko najbolji je hrvatski kuhar

Telegraph otkiva da je mesnica najlošiju ocjenu, očito s razlogom. Na komadima mesa koji su se nalazili u podrumskim hladnjacima pronašli su plijesan, a pronađeni su i komadi kojima je istekao rok trajanja. U jednom slučaju pileća prsa kojima je istekao rok izvađena su iz svog originalnog pakiranja, otkoštena, zatim vakuumirana i na njih je stavljen novi datum. Utvrdili su kako u mesnici ne postoje adekvatne prostorije za higijenu osoblja, a pronašli su i mišji izmet.

'Barbecoa' mesom opskrbljuje istoimeni restoran koji se nalazi iznad mesnice, a koji su 2010. godine osnovali Oliver i američki kuhar Adam Perry Lang.

Ipak, Oliverov se tim opravdava. Oni kažu da nađena plijesan meso nije učinila 'neprikladnim za konzumiranje'. Napominju kako koriste posebnu tehniku skladištenja nekih dijelova mesa zbog kojih se na njemu može pojaviti plijesan, ali radi se o prirodnom procesu i meso je sigurno za konzumaciju.

'Nakon inspekcije u siječnju donijeli smo odluku da dobrovoljno zatvorimo mesnicu na nekoliko sati kako bi hitno riješili pronađene probleme. Otvorili smo mesnicu unutar 24 sata i inspekcija je zabilježila napredak', piše u izjavi.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook