Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Internetska posla' i ovaj tjedan vam donose jedan zanimljiv intervju. Pitajte sve što želite – Zrinka Tutića!


Danijel Delale ovaj nam tjedan u goste dovodi legendarnog domaćeg kantautora koji se krije iza mnogih domaćih hitova.

Vezani članci Slika nije dostupna Grdovićeve muke: 'Alergičan sam na bevandu' Slika nije dostupna 'Rekla mi je: 'Ja ću ti zvati policiju''

Naravno, riječ je o Zrinku Tutiću! Imate pitanje za njega? Postavite ga u našim komentarima, a Daniel će ga postaviti umjesto vas! Budite s nama u petak u podne i pogledajte što je sve Tutić otkrio o sebi, glazbi i domaćoj estradi.

Važno je znati da su pjesme legendarnog Tutića čak tri puta predstavljale Jugoslaviju i Hrvatsku na natjecanju za najbolju pjesmu Europe - Eurosongu. Kako je taman završeno veliko natjecanje koje će se sljedeće godine održati u Danskoj, tema Eurosonga bit će neizbježna.

>> Internetska posla: Nina otkrila JEDINU stvar koju bi promijenila u životu!

Prvi put je bilo u Bergenu 1986. s pjesmom 'Željo moja» u izvedbi Doris Dragović, nakon toga u Zagrebu 1990. Tajči izvodi 'Hajde da ludujemo', a 1996. Tutić u Oslo odlazi s pjesmom 'Sveta ljubav' koju je pjevala Maja Blagdan i s kojom je osvojio visoko četvrto mjesto.

>> Danska s pjesmom 'Only Teardrops' pobijedila na 58. Eurosongu!

Godine 1991. piše 'Moju domovinu', te kao autor i producent potpisuje još osam projekata Hrvatskog Band Aida ('Za djecu Hrvatske', 'Kad bi svi'…). Autor je muzike za pet dugometražnih filmova: 'Zlatne godine', 'Putovanje tamnom polutkom', 'Kad mrtvi zapjevaju','Garcia'. Osnivač je i član Upravnog odbora hrvatske diskografske nagrade 'Porin', od 2000. do 2004. bio je predsjednik Nadzornog odbora Hrvatske diskografske udruge, a od 2004. je glavni sekretar i direktor nagrada Instituta hrvatske muzičke industrije.

Bit će to zanimljiv razgovor! Ne propustite petak u podne i gledajte 'Internetska posla'!

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook