Max von Sydow
Max von Sydow Foto: Pixsell

Glumac Max von Sydow preminuo je u 91. godini. Bio je poznat po brojnim glumačkim ostvarenjima, među kojima su i ona u ''Igri prijestolja'', ''Ratovima zvijezda: Sila se budi'' i ''Egzorcistu''.


Max von Sydow glumio je u više od 100 filmova i TV serija, a preminuo je u dobi od 90 godina.

Vezani članci Nikolaj i Nukaaka Coster-Waldau (Foto: AFP) Supruga slavnog glumca od njega je mlađa godinu dana, no svi misle da je znatno starija Emilia Clarke (Foto: AFP) Zvijezda popularne serije na Emmyje stigla s dubokim dekolteom koji je otkrio tetovažu na rebrima

Vijest je priopćila njegova obitelj, koja je shrvana tugom.

Oglasio se i njegov agent Jean Diamond.

''Bol zbog njegova odlaska je neopisiva, srca su nam slomljena, tuga je neizmjerna'', rekao je.

Sydow je bio poznat po ulogama u filmovima redatelja Ingmara Bergmana te po ostvarenjima u filmovima kao što su ''Egzorcist'', ''Hannah i njezine sestre'', ''Specijalni izvještaj'', ''Otok Shutter'', a jedna od njegovih možda najpoznatijih uloga jest ona u filmu  ''Sedmi pečat'', u kojem je glumio viteza Antoniusa Blocka.

Tu su također i uloge u  ''Igra prijestolja'', ''Ratovi zvijezda: Sila se budi'', ''Jako glasno i nevjerojatno blizu''.

Prije nego što se proslavio, Sydow je filmski debi imao 1949. godine. Bio je dva puta nominiran za Oscara, a tijekom godina radio je i s drugim priznatim redateljskim imenima kao što su Martin Scorsese, David Lynch, Woody Allen i Steven Spielberg.

Iako je podrijetlom bio iz Švedske, dugo je godina živio u Francuskoj, pa je na kraju dobio i francusko državljanstvo.