Zvijezda serije "Dinastija", Diahann Carroll preminula je u 85. godini života.

Galerija


Glumica se godinama borila s opakom bolešću, rakom dojke, a u četvrtak je tu bitku izgubila. Njezin PR tim potvrdio je da je Carroll umrla u svom domu u Los Angelesu.

Vezani članci Kardinal Josip Bozanić Kardinal Bozanić izrazio sućut SPC-u u povodu smrti patrijarha Irineja Domagoj Mikić razgovara s Josipom Medvedom - 3 Što je bio uzrok stravične nesreće na A1? Načelnik prometne policije otkrio što će biti s vozačem kamiona kad izađe iz bolnice

Carroll je danas najpoznatija po svojoj ulozi u kultnoj američkoj sapunici "Dinastija" u kojoj je utjelovila Dominique Deveraux. Iako je svjetsku slavu stekla upravo u toj legendarnoj priči punoj spletki i intriga, Carroll je postigla mnogo više od te jedne javnosti dobro poznate uloge. 

Naime, bila je prva afroamerička žena koja je dobila prestižnu nagradu Tony, kao i prva Afroamerikanka koja je dobila glavnu ulogu u nekom sitcomu. Karijeru je počela s 19 godina u filmu"Carmen Jones", a onda je uslijedila i nominacija za Oscara 1975. godine za za film "Claudine".

Brutalno dobra guza naše najpoznatije navijačice zapalila Instagram: "Ženo, ti goriš!"