Tužna vijest

Matko Jelavić oprašta se od svog prijatelja: U 65. godini preminuo je splitski glazbenik Žarko Siriščević

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Splitski glazbenik Žarko Žarko Siriščević preminuo je u 65. godini.

U 65. godini života preminuo je Žarko Siriščević. Tužnu vijest o smrti splitskog glazbenika objavio je Matko Jelavić na svom profilu na Facebooku.

''Još smrti glazbenika početkom 2020. u Splitu. Umro je moj prijatelj, bubnjar i krasan čovjek Žare Siriščević. Surađivali smo puno, na koncertima i festivalima, a posebno na mom solističkom koncertu u Lisinskom 2017. godine'', napisao je Matko.

Kako piše portal Dalmacija News, Žarko je početkom 70-ih postao bubnjar grupe Albatros, 'Dalmatinski bardi' i grupe 'Val'. Jedno kratko vrijeme bio je i bubnjar grupe ''Magazin'' te ''Aspalathos Brass''.

Njegov talent uskoro je prepoznat pa je 1983. postao percussionist festivalskog orkestra gdje je svirao s vrsnim glazbenicima.

Svirao je i u Orkestru ratne mornarice, bio je na turnejama s kvartetom Joška Banova kao glazbenik u pratećim bendovima Meri Cetinić, Ivice Šerfezija, a svirao je i na koncertima sa Zoricom Kondžom, Oliverom Dragojevićem, Terezom Kesovijom, Vicom Vukovom, Giulianom, Cocom, Tedijem Spalatom...
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene