Tutić i Huljić o Eurosongu

'To za hrvatsku glazbu nije dobar potez'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glavna domaća showbizz vijest dana definitivno je ta da Hrvatska sljedeće godine neće imati svojeg predstavnika na Eurosongu.

Mislite li da je ova odluka o neodlasku na Eurosong dobra?

  • Da, napokon su shvatili da nema smisla ići i biti među zadnjima
  • Nije dobra. Mislim da moramo ići na Eurosong!
  • Nadam se da će shvatiti u čemu griješe pa ćemo se na Eurosong vratiti u velikom stilu neke od narednih godina

Ukupno glasova:

Pogledaj i ovo Alessandra Mele - 2 zapalila tiktok Prošlogodišnja predstavnica Norveške na Eurosongu sa svojim je fanovima uglas pjevala "Mamu ŠČ", evo kako to zvuči!

Odluku o privremenom neodlasku na Eurosong već su ranije donijele i neke druge države Europe, posebno one pogođene gospodarskom krizom i recesijom. I hrvatska se odlučila na ovaj potez zbog loših plasmana proteklih godina.

Za mišljenje smo telefonski pitali i Zrinka Tutića, jednog od najznačajnijih kantautora hrvatske zabavne glazbe. 'Hrvatska glazba je kažnjena zbog nesposobnosti glazbenih urednika. Znali smo mi biti i četvrti i drugi i Rajko je pobijedio. Ima nas još tu, postojimo. Znali bi možda drugačije. Nemaju oni problem, oni sve znaju', priča Rajko.

'Prilika da se prikažeš tom auditoriju... to je naš prozor u sviAjet kojega su oni zatvorili. Riječ je o tome da vratimo mogućnost - napravimo, dogovorimo se kažemo, pokažemo mladim ljudima, imamo godinu dana za tavke stvari a ne košta i ne boli', ističe autor mnogih zabavnih pjesama koji kaže kako njega nitko nije pozvao niti se konzulirao s njim oko hrvatske pjesme na Eurosongu

>> Zrinko Tutić u Internetskim poslima otkrio što misli o povlačenju Doris Dragović s estrade

'Javnoj televiziji kao organizatoru natjecanja za izbor hrvatskog predstavnika na Eurosongu u interesu je odabrati pjesmu i izvođača koji će zauzeti što viši plasman te će do odluke o eventualnom povratku na Eurosong svoje kreativne potencijale usmjeriti u tom pravcu', stoji u priopćenju.

Za Dnevnik.hr progovorio je i Tonči Huljić. 'To za hrvatsku glazbu nije dobar potez. Ne mogu reći da je neočekivan, ali u svakom slučaju produkt toga što smo zadnje dvije, tri godine su krivi ljudi slali krive ljude', kaže Tonči Huljić koji smatra kako pjesmu treba prilagođavati u prostoru i vremenu kada se događa.

Kako je nekoliko puta i sam bio na Eurosongu, kaže kako nikada nije imao osjećaj da dolazi iz male Hrvatske. 'Kompleks male zemlje nije dobro gajiti, ti dolaziš tamo predstaviti pjesmu, a ti ako si talentiran onda nema veze odakle si', zaključio je Huljić.

Više o reakcijama hrvatskih glazbenika na cijelu situaciju u Dnevniku Nove TV.

Što vi mislite, glasajte u našoj anketi?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene