Prljave tajne

Procurili šokantni detalji kulta slavnih koji je zaludio Johna Travoltu i Toma Cruisea te od njih napravio suparnike

Tom Cruise, John Travolta (Foto: Profimedia) Tom Cruise, John Travolta (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Tom Cruise sa scijentologijom se upoznao kad je bio u braku s Mimi Rogers, a zbog ovog učenja raspao mu se brak s Katie Holmes. Sve o spomenutom u intervjuu za Daily Mail ispričao je bivši član ove crkve Brendan Tighe

Kad se spomene scijentologija, koju se još naziva i kult slavnih, uz nju se odmah veže i ime poznatih glumaca Johna Travolte i Toma Cruisa koje se percipira kao najveće pobornike ovog učenja.

Pogledaj i ovo Katie Holmes i Tom Cruise Bili su zlatni par! Fotograf bajkovitog vjenčanja Toma Cruisea i Katie Holmes otkrio dosad nepoznate detalje tog dana i jesu li stvarno bili zaljubljeni!

Iako bi se na temelju toga na prvu moglo zaključiti da su ova dvojica baš zbog toga u dobrim odnosima te da ih to veže, situacija je zapravo upravo suprotna. Naime, Brendan Tighe, bivši scijentolog, za Daily Mail je otkrio neke od detalja koji se vežu za samu scijentologiju, ali i za spomenute legende u Hollywoodu.

John Travolta (Foto: Getty Images) John Travolta (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Prva informacija koja će mnoge začuditi jest da se John Travolta i Tom Cruise zapravo nikako ne podnose, točnije, kako navodi Tighe, preziru se. Razlog tome je što prije ulaska Cruisea u kult, Travolta bio miljenik vođe scijentologa Davida Micavigea, no to se promijenilo s Tomovim dolaskom.

Kada je Cruiseu 2008. godine dodijeljena medalja Freedom Medal of Valor, najveće priznanje u scijentologiji, Travolta je navodno eksplodirao.

John Travolta (Foto: Getty Images) John Travolta (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

''Cruise je sada jedini koji ima izravnu vezu s Miscavigeom. Travolta to nema. On ne dobiva ništa besplatno, nikakve apsurdne poklone kao što je hangar za avione, bicikl po mjeri ili neke od drugih vrhunskih usluga'', priča Brendan Tighe iz svog doma na Floridi.

Kad je napustio scijentološku zajednicu, Tighe je sedam godina proveo kao član Cruiseovog sigurnosnog tima.

Tom Cruise (Foto: Getty Images) Tom Cruise (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

''Čuvali smo ga kad bi hodao i provjeravali svaku kameru područja kroz koje bi prolazio. Kao dio njegovog tima morao sam imati najboljeg zubara i redovito ići na izbjeljivanje i kontrole. Ako želiš raditi za Toma, moraš imati lijep osmijeh'', tvrdi Tighe.

Glumca je opisao kao perfekcionista koji svaki dan počinje na isti način.

''Čim se probudi ide u teretanu, zatim slijedi doručak, a onda povratak na trening. Kad vježba, cijela teretana mora biti slobodna samo za njega'', otkriva bivši član scijentologije.

John Travolta (Foto: Getty Images) John Travolta (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

U scijentološki centar dolazio je privatnim avionom koji je koristio još samo Miscavige. S glumcem bi došla i djeca, ali Tighe tvrdi da Isabellu i Connora koje je posvojio s Kidman nikad nije vidio s njim, osim jednom prilikom za Tomov rođendan 4. srpnja.

''Ne želim stvarati turobnu sliku, ali to je jednostavno bilo tako. Obitelj mu je bila na drugom mjestu'', govori bivši scijentolog.

Tom Cruise (Foto: Getty Images) Tom Cruise (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Nakon što se Tom rastao od Nicole Kidman 2001. godine, Miscavige, šef scijentologije, odlučio mu je naći novu djevojku. Već godinama se priča da je za nju bila organizirana audicija, kako u scijentološkim, tako i u holivudskim krugovima. Jedna od kandidatkinja navodno je bila i Scarlett Johansson. Kad se Cruise napokon skrasio s Katie Holmes i kad su dobili kćer Suri, sigurnost se digla na veću razinu.

''Katie mi je većinu vremena izgledala kao da joj je teško i kao da jedva drži korak s njim. Nikad nisam vidio nikkavu intimnost između njih dvoje'', otkriva Tighe u intervjuu za Daily Mail.

Tom je jednom prilikom izjavio da mu je scijentologija bila od nevjerojatne pomoći u životu.

''To je nešto bez čega ja ne bi bio ovdje gdje sam sada. Dakle, to je jedna predivna religija. Jako sam ponosan'', izjavio je glumac tijekom jednog intervjua.

Cruise se sa scijentologijom prvi put susreo dok je bio u braku s glumicom Mimi Rogers, a nakon što se rastao od Katie priznao je da je ova religija bila velika barijera između njih dvoje.

Među poznatim scijentolozima još su i Kirstie Alley, Jada Pinkett Smith, Laura Prepona, a glumica Leah Remini učenje je napustila prije nekoliko godina.

Što je uopće scijentologija?

Prema Wikipediji, scijentologija je pokret ili skup vjerovanja koji se temelje na učenjima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Kao religija priznata je jedino u Sjedinjenim Američkim Državama. I dok su ovom kultu pribjegle brojne slavne osobe, mnogi ih kritiziraju da koriste prisilne metode prodaje u svrhu iznude novca od svojih članova. Većina zbog toga smatra da scijentologija ne ostavlja dojam ozbiljnog religioznog pokreta, već više izaziva kontroverze. Nazivaju je još i najmoćnijom sektom na svijetu, a činjenica je da je njezin osnivač bio multimilijarder.

Njemačka vlada je 2007. godine scijentologiju čak pokušala i zabraniti.

Osnovne postavke scijentologije su da je čovjek je besmrtno duhovno biće, da čovjekova iskustva sežu mnogo dalje od jednog životnog vijeka, a njegove su sposobnosti neograničene, čak i ako ih trenutačno nije svjestan, te da je čovjek u osnovi dobar i teži opstanku. Njegov opstanak ovisi o njemu samome, njegovim bližnjima i njegovom postizanju zajedništva sa svemirom.

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene