šok za kolege i suprugu

Iznenada je umro na dan kad mu je kći slavila 5. rođendan, pozlilo mu na snimanju hit-serije

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

John Ritter je preminuo samo šest dana prije svog 55. rođendana, a njegova supruga Amy Yasbeck je tužila bolnicu i doktora zbog nesavjesnog liječenja.

Glumac John Ritter pojavio se u više od 100 filmova i televizijskih serija, a njegova iznenadna smrt je šokirala javnost. 

John se onesvijestio na snimanju komične serije "8 jednostavnih pravila" 11. rujna 2003., samo šest dana prije njegovog 55. rođendana. Glumac je oko 18 sati brzo odveden u bolnicu Providence Saint Joseph u kalifornijskom gradu Burbank. 

Doktori su smatrali kako je riječ o srčanom udaru i liječenje su prilagodili tome, no njegovo stanje se pogoršalo. Uskoro su ustanovili da je John imao disekciju aorte, ali nije mu bilo spasa i preminuo je malo prije ponoći. Ritter je umro na dan kad je njegova kćer Stella slavila peti rođendan, ali i samo tjedan dana nakon četvrte godišnjice braka sa suprugom, glumicom Amy Yasbeck (57). 

John je pokopan 15. rujna na privatnom sprovodu na groblju Hollywood Hills u Los Angeles. Njegova supruga je pet godina nakon njegove smrti podignula u svoje i ime njegove djece tužbu protiv doktora koji su ga liječili u bolnici u Burbanku. 

Naime, Ritter je u prvom braku s glumicom Nancy Morgan (71) dobio sinove Jasona (40), Johna (35) te kćer Carly (38). Sva njegova djeca, pa i najmlađa 21-godišnja Stella se bave glumom. 

Yasbeck se nagodila s bolnicom zbog muževe smrti izvan suda i dobila 9.4 milijuna dolara odštete. No tužba u iznosu 67 milijuna dolara protiv dva liječnika, radiologa Matthewa Lotyscha i kardiologa Josepha Leeja je završila na sudu i pokrenuto je suđenje.  

Glumica je optužila Leeja da je njezinom suprugu pogrešno dijagnosticirao da je imao srčani udar. Lotyscha je krivila da je dvije godine ranije na rendgenu cijelog tijela nije primijetio da John ima povećanu aortu. Porota na suđenju u Los Angelesu je donijela odluku kako doktori koji su liječili Rittera nisu bili nemarni i nisu krivi za njegovu smrt.  

Inače, Amy je 14 godina starijeg Johna upoznala na snimanju komedije "Problem Child" početkom 90-ih, a glumili su bračni par. Glumica je otkrila kako ju je Ritter silio da jede peciva na setu jer je smatrao da je premršava, ali i govorio joj je kako je premlada da igra njegovu suprugu. 

Yasbeck je 2010. objavila knjigu posvećenu svom mužu pod nazivom "With Love and Laughter, John Ritter". "Počela sam pisati sitnice poput naslova i sličnih stvari kako bih osvježila svoje pamćenje. Htjela sam da naša kći Stella koja je izgubila Johna kao petogodišnjakinja može zna što više o svom ocu", ispričala je glumica. 

Stella je promijenila spol iz ženskog u muško i izmijenila svoje ime u Noah Lee. Na to se odlučila nakon svog 18. rođendana. 

Serija "8 jednostavnih pravila" se nastavila snimati bez Johna, no nitko ga nije zamijenio. U centru pažnje je bila Katey Sagal koja je tumačila njegovu suprugu. Ona je poznata i po ulozi u komičnoj seriji "Bračne vode". Inače, u "8 jednostavnih pravila" je Johnovu kćer tumačila Kaley Cuoco koja se 2007. proslavila u "Teoriji velikog praska".  

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Donatella Versace (Foto: Profimedia) Donatella Versace (Foto: Instagram) Donatella Versace i Irina Shayk (Foto: Profimedia) Donatella Versace (Foto: AFP) +1 Donatella Versace (Foto: Profimedia) Celebrity Danas ju zbog unakaženog lica zovu kraljicom plastike, a bila je prirodna ljepotica kojoj se svijet divio

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene