pobjednik američkih izbora

Zaljubio se u sadašnju ženu nakon teških gubitaka: Ostao je bez jednogodišnje kćeri, prve supruge i sina

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Joeu Bidenu supruga Neilia i jednogodišnja kći Naomi poginule su 1972., nekoliko dana prije Božića, a njegov sin Beau umro je od tumora na mozgu 2015. godine.

Pravnik Joe Biden proglašen je pobjednikom američkih predsjedničkih izbora, a ističe se sa svoje 77 godine koje će mu donijeti titulu najstarijeg predsjednika u povijesti SAD-a. 

Pogledaj i ovo Camilla Parker Bowles (Foto: Getty Images) Svima se može dogoditi! Neugodan trenutak susreta Camille Parker Bowles i Joea Bidena zbog kojeg ona još ne može doći k sebi: ''Bilo je dugo i glasno!''

Biden, koji će 20. studenog proslaviti 78. rođendan, intrigira javnost i brojnim tragedijama koje je proživio. Joe je u utorak na važni izborni dan posjetio grob svoga sina Beaua u Greenvilleu u Južnoj Karolini. On je preminuo 2015. u 47. godini života od tumora na mozgu. No nije to jedini član obitelji kojeg je Biden posjetio na groblju na svoj važni, izborni dan. 

Kandidat za američkog predsjednika 1966. završio je pravni fakultet i ubrzo nakon što je stekao diplomu, zaprosio je svoju dugogodišnju djevojku Neiliu Hunter. Vjenčali su se iste godine i proširili svoju obitelj s dva sina, Beauom i Hunterom, te kćerkicom Naomi. 

Supruga je bila najveća podrška Joeu dok je gradio političku karijeru i imali su idiličan brak i obiteljski život. No 1972. u vrijeme blagdana sve to prekinula je velika tragedija. 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We’re still in the game.

A post shared by Joe Biden (@joebiden) on

Samo tjedan dana prije Božića Neilia je išla u kupnju sa sinovima i kćeri, a dok su bili u automobilu na njih je naletio kamion. Bidenova supruga i jednogodišnja kći Naomi poginule su na mjestu nesreće, dok su njegovi sinovi zadobili teške ozljede. 

Neilia i Naomi pokopane su na groblju u Greenvilleu, gdje je Joe kasnije sahranio i sina Beaua. Predsjednički kandidat nije imao puno vremena za tugovanje nakon gubitka supruge i kćeri jer se morao posvetiti odgoju sinova, a tri godine nakon tragedije ponovno je našao vjeru u ljubav. 

Upoznao je suprugu Jill, s kojom je u braku od 1977. Ona mu je pomogla s brigom o Beauom i Hunterom, a 1981. dobili su kćer Ashley, koja je socijalna radnica. Joeov sin Hunter (50) krenuo je njegovim stopama, završio pravo i radi kao odvjetnik. 

Pokojni Beau također je slijedio očev put, bio je pravnik te je radio kao okružni tužitelj Delawarea. 

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene