Pjesma Europe

TOP 3 mita o Eurosongu - evo što je prava istina!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Iako naša Klapa s mora nije uspjela izboriti svoje mjesto u finalu, analizirali smo neke od mitova Eurosonga - u čemu je zapravo tajna?

Ili ga volite ili ga mrzite, no pjesme s Eurosonga svi vole komentirati. Koji su to mitovi koji se ponavljaju iz sezone u sezone? Malo smo istražili i staknuli tri glavna mita.

Pogledaj i ovo showbuzz Rezultati pokazali Da su se brojali samo glasovi publike, išli bi u finale Eurosonga!

>> Ovo niste znali o pobjednici Eurosonga!

1. Istočna Europa 'otela' je natjecanje

Pri analizi mitova oko Eurosonga, najčešće se spominje Istočna Europa koja ima najviše bliskih susjeda, koji su nekada bili ista država, koji si potom daju i najviše bodova. Istina je ipak daleko od mita, a u zadnjih deset godina može se primijetiti da su pobjednici bili ravnomjerno raspoređeni.

Tako su se na prvom mjestu našli Švedske, Azerbajdžana, Njemačke, Norveške, Rusije, Srbije, Finske, Grčke, Ukrajine i Turske koji su osvojili europsku publiku bez obzira na to od koga su dobili najviše bodova.

>> Klapa s mora nije uspjela - evo tko ipak ide u finale Eurosonga!

Susjedni glasovi izgleda su ipak stvar sličnog glazbenog ukusa u regiji, a u konačnici ipak pobijedi pjesma koja se najviše svidjela publici iz 40 zemalja koje glasuju.

2. Mit o scenskom nastupu i atraktivnosti

Dobra scenografija, kostimi, seksi plesačice, flaute... sve čega se možete sjetiti dodatak su nastupu kako bi se pjesma izvođača istaknula u mnoštvu, no sve to nije presudno za dobar plasman.

Glas i dobra pjesma i dalje su na cijeni, što pokazuje i prošlogodišnja pobjednica Loreen s pjesmom 'Euphoria' čija je pjesma i danas vrti na radio postajama.

3. Neukus na Eurosongu

Natjecanje za najbolju pjesmu Europe okuplja različite ukuse i glazbene stihove, tako da se na jednom mjestu mogu naći kulture iz cijele Europe. Pokazuje i to naša Klapa s mora, zatim kombinacija eletro glazbe, romska glazba, francuski blues, ...

O ukusima se itekako raspravlja, no Eurosong je prije svega zabava! Tko će pobijediti ove godine, saznat ćemo već u subotu!

Mnogi favoriziraju Dansku, što vi mislite o pjesmi?

Koji mit o Eurosongu ima smisla?

  • Istočna Europa 'otela' je natjecanje
  • Mit o scenskom nastupu i atraktivnosti
  • Neukus na Eurosongu

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene