Dodjela Porina, najuglednije glazbene nagrade u Hrvatskoj, mogla bi proći bez velikih imena domaće scene.

Galerija


U ožujku 2018. godine trebala bi se održati dodjela ugledne glazbene nagrade Porin. Dodjela je to koja proteklih godina privlači sve više pozornosti, i to zahvaljujući nezadovoljstvu uglednih domaćih glazbenika. Među njima je i jedan od naših najuspješnijih skladatelja Tonči Huljić koji će dodjelu, kako je najavio, bojkotirati jer Porin "ne pripada njegovu svijetu".

Vezani članci Jelena Rozga Posramila i najbolje manekenke: Popularna pjevačica dobila nagradu pa ponosno zamahnula bokovima Mia Dimšić (Foto: Karmen Poznić/Oblak photography) Iza sebe ostavila Severinu, Josipu Lisac, Natali... Mlada Mia osvojila najviše nominacija za Porin!

"Svijet koji gledam oko sebe sve mi se manje sviđa. Stoga u ovim mojim godinama polako želim stvoriti neki svoj mali svijet. U tom mom svijetu doista nema mjesta za Porin i slične priredbe", izjavio je Huljić koji ipak ne isključuje svoj povratak. No, ako do njega i dođe to će morati pričekati. A pričekat će Porin i dolazak Jelene Rozge, ali i drugih Huljićevih uzdanica.

"Možda ću promijeniti mišljenje kad se izmijene dvije ili tri generacije, kad na scenu stupe novi ljudi koji su operirani od predrasuda. Ali, bojim se da će tada biti prekasno, da ću biti prestar. Dotad, na Porinu neće biti ni Tončija Huljića, ni Madre Badesse, ni Magazina, ni Jelene Rozge, ni mladih talentiranih nada poput Domenice Žuvele", otkrio je Huljić koji unatoč svojoj zadivnoj karijeri i inozemnim uspjesima nikada nije osvojio niti jedan Porin.

"Jednostavno sam odlučio presjeći tu agoniju i javno kazati ono što već godinama svi znamo, a to je da Porin odavno ne pripada mom svijetu", zaključio je Huljić za Jutarnji.

Jelena Rozga i Tonči Huljić (Foto: Pixsell)
Jelena Rozga i Tonči Huljić (Foto: Pixsell) Foto: Pixsell