Pravi domaći blues

VIDEO Novo na domaćoj sceni - 'Blow Junkie'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Novi album vrsnog glazbenika Tomislava Golubana danas je ugledao svijetlo dana, a u njegovom slučaju stvaranja albuma, nikad se ne zna s čime će vas pogoditi.

Album 'Blow Junkie', šesti studijski uradak Tomislava Golubana, ne podsjeća niti zvukom niti sadržajem na njegove prethodnike. Sastavljen je od energičnog bluesa s autorskim pjesama. Odsviran je u nekoliko sati studijskog snimanja u klasičnoj električnoj formaciji bas, gitara, bubnjevi i usna harmonika. Goluban se pojavljuje kao autor engleskih tekstova punih metafora i blues slenga, a cijeli album otpjevan je na engleskom jeziku.

Pogledaj i ovo J.R. August "still waters" Nagrađivani domaći glazbenik predstavlja novi album, kroz prizmu 2022. godine je ispričao najpoznatiju priču svih vremena

Tomislav Goluban: Novom pjesmom "Gambler's Blues" najavljuje blues rock album

 

'Blow Junkie' najavljen je nedavno pjesmom „Gambler's Blues“. Poveznica, konstanta njegove karijere je usna harmonika koja postaje zrelija, moćnija, jasnija i definitivno originalna. Na novom albumu, uz Golubana, sudjeluju Lovro Šicel (gitara, cigar box, prateći vokal), Aleksandar Vešić (bas gitara) i Igor Vugrek (bubnjevi), a album je producirao Dragutin Smokrović "Smokva".

Pred sami izlazak albuma, poznati američki blues časopis, Blues Festival Guide, imao je čast među prvima poslušati 'Blow Junkie', te mu prvi dodijeliti svoju ocjenu. Inače, BFG objedinjuje ponudu najvećih svjetskih blues festivala i donosi aktualne vijesti iz svijeta blues glazbe. A i sam glazbenik nam ostavlja svoj dojam ne samo na ovaj izniman osvrt, već govori i o tome što očekuje od svog 6. nosača zvuka: ''Tijekom svoje glazbene karijere naprosto sam "jeo" informacije koje je servirao BFG, divio se glazbenicima koji su sadržajno bili zastupljeni i puno učio. Pošto je "Blow Junkie" direktno naslonjen na blues tradiciju, bojao sam se kako će biti prihvaćen u domovini bluesa. Dvosjekli mač, rekli bi neki. Slična situacija kao da stranci pokušavaju pjevati na kajkavskom narječju. Ja bi odmah prepoznao "falš":) Uglavnom, ako se dopalo stručnjacima BFG-a, kvaliteta snimljenog materijala je neupitna. Pitanje osobnih simpatija i glazbenog ukusa prepuštam Vama - potencijalnim konzumentima moje glazbe. Voli Vas TG'.

Preslušajte i cijeli album 'Blow Junkie'.

TRACK LISTING:

1. HARP ROCKIN' – (T. Goluban)
2. BLOW JUNKIE BOOGIE – (T.Goluban / R.L. Johnson)
3. ELECTRIC LIGHTS – (T.Goluban / R.L. Johnson)
4. GAMBLER'S BLUES – (T.Goluban)
5. ON THE ROOF – (T.Goluban)
6. BLUES FOR MOTHER EARTH – (T. Goluban)
7. BOOGIE 44 – (T. Goluban)
8. DRIVIN' & RIDIN' – (T. Goluban)
9. FORHILL'S BOOGIE – (T. Goluban)
10. TWO ROCKETS – (T. Goluban)
11. UNTIL THE MORNING COMES – (T. Goluban)
12. FREEDOM KING – (T. Goluban)
13. MESSIN’ WITH THE KID – (M. London)
14. SPEEDIN' TRAIN – (T. Goluban / Z. Kudelić, I. Kostelić, R.L. Johnson)
15. BLOW JUNKIE - (T. Goluban / R.L. Johnson)
16. SPRINGTIME FEVER – (T. Goluban)
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene