Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Knjiga pod nazivom 'Going Clear: Scientology, Hollywood, and the Prison of Belief' otkriva pikanterije o privatnom životu poznatog holivudskog scientologa Toma Cruisea.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Nicole Kidman, Tom Cruise Brak im je propao zbog vjere kojom je zaluđen, a s njom zbog kontroverznog kulta ne razgovaraju ni djeca koju su skrivali od javnosti Slika nije dostupna NAKON ŠTO JE GODINAMA ŠUTIO Tom Cruise progovorio o scijentologiji

O detaljima knjige koja bi uskoro trebala vidjeti svjetlo dana, napisao je novinar i dobitnik Pulitzera, Lawrence Wright. New York Post donosi neke sočne detalje koji će se naći u knjizi.

Wright u knjizi navodi kako je Tom Cruise drugi u nizu zapovjednog lanca Crkve koja svoje vjerovanje tumači na ideji da u svakom čovjeku žive vanzemaljci koji se nastanjuju u ljudskom biću, a potrebno ih je izbaciti iz naših tijela. Upravo to je sebi kao primarni cilj u životu uzeo i Tom Cruise koji želi preobraziti sve nevjernike i istjerati 'aliene' iz njihovih tijela.

Prema pisanju autora knjige, Tom Cruise nije samo filmska zvijezda već je i veliki vođa crkve koja broji oko osam miljuna sljedbenika diljem svijeta! Cruise navodno vjeruje kako ima posebne moći te da je sposobniji od svih ostalih ljudi na svijetu da pomaže ženama koje pate od postporođajne depresije pa je, vjeruje, bolje da se konzultiraju s njim nego s liječnicima i stručnjacima.

>> 'Samo smo dobri prijatelji!'

Vođa Crkve David Miscavige ohrabrio je ova vjerovanja Toma Cruisea te ga je uvjerio kako su njih dvojica u skupini odabranih ljudi, 'velikih bića' kojima je suđeno da se susretnu s L. Ron Hubbardom, osnivačem Crkve, na planeti koja se zove 'Target Two' ili u prijevodu 'Meta Dva'.

Cruise je, prema Wrightovim riječima, iskoristio i svoj zvjezdani status kako bi kod Billa Clintona i bivšeg britanskog premijera Tonyja Blaira lobirao za ukidanje poreza za Crkvu koja navodno ima preko milijardu dolara u obveznicama.

Navodno je Crkva pomogla i prilikom pronalaska djevojke za Cruisea, kasnije i supruge Katie Holmes. Nakon što se Cruise žalio kako je usamljen te nema djevojku, Miscavige je podržao održavanje audicije za Cruiseovu djevojku, a među 'kandidatkinjama' navodno su bile Lindsay Lohan, Jessica Alba, Kate Bosworth, Scarlett Johansson te Jennifer Garner, a kasnije i Katie Holmes jer je prilikom jednog intervjua izjavila da je Cruise njena simpatija još od djetinjstva.

Prva dva spoja dogovorena su u travnju 2005. godine kad je Tom odletio helikopterom u Los Angeles da bi izašao s Katie na večeru. Samo dva tjedna kasnije, glumica koja je tad bila poznata samo po ulozi u "Dawson's Creeku", uselila se u vilu slavnog holivudskog ljepotana, piše New York Post.

Knjiga se već može naručiti preko interneta, a datum izlaska zakazan je za 17. siječnja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook