Fašnik u tijeku

Hoćete li ih prepoznati?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Ovih dana u većini naših gradova ulicama šeću maske, a neki su se čak i cijele godine pripremali upravo za ovaj događaj.

Maškare, fašnik, karneval – nije bitno kako to zovete, bitno je da ste spremni na zabavu i puno kreativnosti. Ovih dana u većini naših gradova ulicama šeću maske, a neki su se čak i cijele godine pripremali upravo za ovaj događaj.

Pogledaj i ovo showbuzz CELERBITY MASTERCHEF Baby Dooks oduševljen pobjedom: 'Ego mi je skočio!'

'Volim svaki koncept gdje se ljudi malo odmaknu od svoje svakodnevice i zabavljaju. Maskirao sam se kao dijete, nisu to bile ovakve fancy i raskošne maske kakve imaju današnji klinci, ali bitno je bilo da te nitko ne prepozna i da se zaradi koja kuna ili dinar. Budući da sam prošle godine bio s društvom na Riječkom, logično je da smo ove godine u Samoboru. Važno mi je spomenuti i najaviti moj koncert u tom duhu“ Lisinski pleše pod maskama“ koji je večeras u Lisinskom. Imam super zabavan program, genijalan bend i vjerujem da ćemo se ludo provesti', rekao je Saša Lozar koji je priznao da se neće maskirati, ali će zato napraviti sve da njegova kći bude najbolja fašnička maska.

'Ja sam inače iz Opatije i za vrijeme fašnika je to ludnica. Tamo se uzimaju slobodni dani i svi se maskiraju. Sad se više ne maskiram tako često, ali volim krafne. Ići ću do Rijeke jer mi je to najljepši karnevalkski događaj koji me podsjeća na djetinjstvo, ali možda i odem do Samobora', rekla je Sementa Rajhard.

Fašniku se veseli i Natali koja je otkrila da će ipak istraživati maske izvan granica Lijepe Naše.

'Općenito volim bilo kakve kulturne običaje, a maškare su mi posebno drage jer su zabavne i kreativne. Kao dijete smo se svake godine maskirali, obilazili susjedne kuće, dobivali razne stvari, od novaca koji su nam naravno bili najdraži darovi pa sve do kolaca, jaja, itd. Ove godine je plan otići do Italije s prijateljicom, jako se veselim jer nisam nikad bila na njihovom karnevalu', otkrila je Natali Dizdar.

Ljubitelji fašnika nisu Andrea i Igor, no ideja maskiranja je skroz okej.

'Ja sam 9 godina živio u Njemačkoj i u tom djelu gdje sam ja živio je fašnik bio jako jako agresivan. Oni to dugo slave, pijani teturaju po ulicama i to dugo traje i mi smo se svi za vrijeme toga skrivamo po kućama. Možda mi je noć vještica bliže. Ali ja se bavim takvim poslom da se stalno maskiram pa mi to nije baš napeto', rekao je Igor Barberić.

'Kad sam bila klinka ja sam jako volje fašnik. Čak sam išla po kućama, pjevala sam, plesala, dalo se zaraditi tako. Mi smo znali zaraditi po 100 kn, ponekad čak i 200 kn. Dobra je to lova bila, došlo mi je da čak ne idem na faks. Voljela sam kao klinka, sad baš više i ne. Sad više volim Noć vještica, sviđa mi se kad se zamaskiraš u demone, to je više moj đir. Otići ću do Samobora, neću se maskirati, ali krafnu uvijek mogu pojesti', otkrila je Andrea Andrassy.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene