Nakon deset godina pukla je ljubav između Romana Abramoviča i Darije Žukove. Iako samozatajna, Žukova je i prije nego što je upoznala ruskog milijardera živjela život na visokoj nozi.


Vijest o razvodu Romana Abramoviča u ponedjeljak je odjeknula medijima kao bomba. Nakon devet godina braka (i deset provedenih zajedno) ruski milijarder i njegova supruga galeristica Daria Žukova odlučili su se razići. No tko je doista samozatajna žena koja je sve ove godine bila uz Abramoviča?

Vezani članci Dasha Zhukova, Stavros Niarchos Bivša žena jednog od najbogatijih ljudi na svijetu čeka prvo dijete s novim mužem milijarderom Slika nije dostupna Nakon deset godina propao mu i drugi brak: Slijedi li bitka za milijarde?

Njezina životna priča u potpunosti se razlikuje od njezina uskoro bivšeg supruga. Lijepa Ruskinja nikad nije odrasla u siromaštvu i oskudici. Oduvijek je naučena na život na visokoj nozi zahvaljujući bogatoj obitelji. Ona je naime kći naftnog magnata i molekularne biologinje koji su joj od rođenja omogućili lagodan život.

Rođena je u Moskvi u kojoj je i živjela do desete godine. Roditelji su joj se razveli kad su joj bile samo tri godine, a nakon života u Rusiji s majkom odlazi u Ameriku. Iako potječe iz imućne obitelji, nikada nije bila "razmaženo derište". Noćni izlasci i hvalisanje roditeljskim novcem njoj nikada nisu bili primamljivi. Samozatajna Daša, kako joj je inače nadimak, radije je ulagala u svoje obrazovanje. Na sveučilištu u Santa Barbari završila je slavenske jezike, nakon toga i studij homeopatije u Londonu, a svoj poduzetnički duh pokazala je već sa 20 godina kada je s prijateljicom Christinom Tang u Los Angelesu pokrenula modnu marku Kova&T. Atraktivna Daša okušala se i u medijskom biznisu pa je tako jedno vrijeme radila i kao urednica modnog časopisa Pop.

Druži se sa svjetskim jet-setom

Svestrana Daria druži se sa svjetskim jet-setom. Bliska je prijateljica s britanskim supermodelom Naomi Campbell, ali i sa srpskom Angelinom Jolie, kako od milja nazivaju Aleksandru Mejničenko, suprugu također ruskog milijardera Andreja Meljničenka. Sa svojim prijateljicama pojavila se i na naslovnici utjecajnog Vougea.

Abramoviču je Daria treća supruga, a u braku, koji su dugo vremena skrivali, dobili su i dvoje djece – sina Arona Alexandra i kćer Leu. Navodno su se upoznali preko njezina oca Aleksandra tijekom novogodišnje proslave 2005. godine. Abramovič je u to vrijeme bio u braku s s Irinom Mandalinom, dok je Daria hodala s teniskom zvijezdom Maratom Safinom. Svoju vezu potvrdili su tek dvije godine nakon što se Roman razveo od tadašnje supruge, a svoju ljubav ozakonili su brakom 2008. godine na tajnoj ceremoniji.

Za vrijeme Abramovičeva razvoda od bivše supruge svestrana Daria postigla je zamjetan uspjeh na tržištu umjetnina. U Moskvi posjeduje poznatu galeriju The Garage. Kada ne radi, Daša uživa u putovanjima. Njezin život odvija se na relaciji Moskva – Los Angeles – London. Zime provodi u popularnom St. Bartsu, a ljeta na Sardiniji. Osim u umjetnine ulaže i u nekretnine pa je tako navodno 2010. godine u Los Angelesu kupila dvorac vrijedan 19,5 milijuna dolara.

Njezin enormni bankovni račun nakon razvoda podebljat će se još i više. Abramovič prema nekim procjenama teži 11,5 milijardi dolara, a značajan iznos nakon što brakorazvodna parnica bude okončana pripast će i Dariji koja će sa svojim životom nastaviti još lagodnije.