Kojoj će dami pripasti?

Tko će naslijediti kraljičin skupocjeni nakit? Kolekcija se sastoji od brojnih dragulja, dijamanata i bisera: ''Postoji hijerarhija''

Kate Middleton - 5 Kate Middleton - 5 Profimedia 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 1 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 3 Kate Middleton - 4 Kate Middleton - 6 Prinčevi William i Harry, Meghan Markle i Kate Middleton Princ William i Kate Middleton u Sandringhamu - 9 Princ William i Kate Middleton u Sandringhamu - 8 Princ William i Kate Middleton u Sandringhamu - 7 Princ William i Kate Middleton u Sandringhamu - 6 +22 Princ William i Kate Middleton u Sandringhamu - 4 Galerija

Kate Middleton često je viđena s nakitom princeze Diane ili kraljice Elizabete, a nosila ga je i u posjetu centru za trening vojske sa svojim suprugom princem Williamom.

Kate Middleton često je viđena kako na sebi nosi nakit kraljevske obitelji, a najčešće se radi o nakitu pokojne princeze Diane i pokojne kraljice Elizabete II.

Pogledaj i ovo Kraljica Elizabeta s praunučadi Vidite li vi o čemu je riječ? Još jedna fotografija kraljevske obitelji koju je snimila Kate ima sumnjive detalje, i za ovu se vjeruje da obrađivana

Kate je naušnice kombinirala uz crnu odjevnu kombinaciju u znak žalovanja za kraljicom, a na bdjenju je nosila i naušnice princeze Diane.

Kraljica ima bogatu kolekciju skupog nakita, koja se sastoji od brojnih dragulja, dijamanata i bisera, a mnoge zanima tko će naslijediti njezinu zbirku dragocjenosti.

Prva u redu za vlasništvo nad skupocjenim nakitom je nova kraljica Camilla Parker-Bowles.

"U svemu tome postoji hijerarhija", rekla je Katie Nicholl, stručnjakinja za kraljevsku obitelj u intervjuu za ET.

"Kraljica pratilja dobiva prvi izbor kraljičinog nakita. A nakon toga je princeza od Walesa, naravno, Kate Middleton. Vojvotkinja od Sussexa, sigurna sam, doći će po neki nakit u nekom trenutku, ali ona je mnogo dalje u poretku."

Treba imati na umu da krunski dragulji, zajedno sa stvarima poput Carske državne krune, kao i određenih kraljevskih rezidencija, pripadaju naciji, a ne samim pojedincima. Kraljičina privatna zbirka posve je druga stvar.

"Ključna razlika između krunskih dragulja i kraljičine privatne zbirke je ta što o privatnoj zbirci znamo puno manje", objasnila je Nicholl. "Ovo su darovi koji se daju kraljici tijekom njezine vladavine, ali krunski dragulji pripadaju monarhu. Oni se predaju od monarha do monarha u povjerenju za naciju. Dakle, tehnički, oni pripadaju monarhu, ali monarhu nije dopušteno pobjeći s krunskim draguljima. Oni ostaju čuvani u Londonskom tornju na sigurnom za naciju, a kada jedan monarh umre, krunski dragulji odmah se prosljeđuju njihovu nasljedniku."

Također je teško odrediti novčanu vrijednost kraljičine privatne zbirke, iz očitih razloga.

"Dok krunskim draguljima možemo procijeniti milijarde, procijeniti vrijednost kraljičine privatne zbirke mnogo je teže, jednostavno zato što ne poznajemo svaki komad u njezinoj kolekciji", rekla je Nicholl.

"I, također, kako možete staviti cijenu na nešto što joj je možda dao svjetski vođa ili kralj ili kraljica ili car ili carica prije 40, 50 godina? Ovi komadi imaju toliki značaj, povijesni značaj, da im je vrlo teško odrediti cijenu."

"Sigurna sam da postoje draguljari koji bi mogli sakupiti kraljičinu osobnu kolekciju na temelju onoga što smo vidjeli, a to su tijare pune bisera i dijamanata", nastavila je Nicholl, "ali s obzirom na to da su ih kraljice predale pred našom pokojnom kraljicom, nemoguće ih je procijeniti. Jednostavno su neprocjenjivi."

Možda je jedan od najpoželjnijih komada nakita u privatnoj kolekciji pokojne kraljice zaručnički prsten s okruglim dijamantom od tri karata kojim je princ Philip postavio pitanje 8. srpnja 1947. Priča kaže da je Philip koristio dijamante s tijare koja je pripadala njegovoj majci, princezi Alice od Battenberga. S prstenom je bio jedan problem, bio je prevelik za kraljičin prst. No, promijenili su mu veličinu upravo na vrijeme za objavu zaruka para u Buckinghamskoj palači.

Nicholl kaže da bi taj prsten možda mogao pripasti princezi Charlotte.
''Tko god da ga dobije, imat će vrlo poseban komad nakita, a to bi možda mogla biti i princeza Charlotte.''

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Bridget Fonda Bridget Fonda +0 Bridget Fonda Nekad i sad Pamtimo je kao vitku plavokosu ljepoticu i veliku zvijezdu, a danas ne nalikuje na sebe i skriva se od javnosti

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Cara Delevingne Cara Delevingne Cara Delevingne Cara Delevingne - 2 +22 Cara Delevingne - 1 Nekad i sad Zbog jedinstvenog i upečatljivog izgleda za nju su se svi borili, a danas svojim ponašanjem plaši sve oko sebe i tjera u suze

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene