Predstavljen je projekt Time's Up - inicijativa poznatih i uspješnih žena svjetske filmske industrije koje ovime žele upozoriti na problem seksualnog uznemiravanja žena na njihovim radnim mjestima i svaki oblik nejednakosti. U njemu slavne žene poput Reese Whiterspoon, Shonde Rhimes i Emme Stone. Posebno će pomagati ženama koje si ne mogu priuštiti novac za pravne bitke.

Galerija Jennifer Aniston (Foto: Getty) Emma Stone (Foto: Getty) Reese Whiterspoon (Foto: Getty) +3 Taylor Swift (Foto: Getty)

Žene Hollywooda, njih čak tri tisuće, bore se protiv seksualnog zlostavljanja na radnom mjestu novim projektom, kojeg su nazvale Time's Up. Glumice, producentice, scenaristice, redateljice, agentice - moćne žene filmske industrije pokrenule su spomenutu inicijativu, koja između ostalog ima i 13 milijuna dolara na raspolaganju za pravnu pomoć ženama koje su zlostavljane, a u isto vrijeme nemaju novaca boriti se protiv zlostavljača.

Vezani članci Trevor Dahl (Foto: Instagram) Imamo privatnu snimku: Svjetski poznate face čestitaju Hrvatskoj na pobjedi, a najvatreniji je među njima jedan poznati DJ Harvey Weinstein: (Foto: Getty Images) Harvey Weinstein suočava se s novim optužbama: Prijeti mu doživotni zatvor?

Jennifer Aniston (Foto: Getty) Jennifer Aniston (Foto: Getty) Foto: Getty

U inicijativu su uključene i mnoge slavne glumice poput Reese Witherspoon, Shonde Rhimes i Emme Stone. Projekt Time's Up najavljen je u The New York Timesu u obliku reklame te u španjolskoj novini La Opinion, u obliku otvorenog pisma. Projekt je opisan kao "poziv za promjenu od žena iz svijeta zabave ženama svugdje".

Projekt podržavaju i Natalie Portman, Jennifer Aniston i Cate Blanchett. "Borba da žene uspiju, da napreduju kako bi se njihov glas čuo i priznao u muškim zanimanjima, mora završiti. Vrijeme je da se završi taj monopol", piše u otvorenom pismu.

Projektom se želi upozoriti i boriti protiv bilo kakvog oblika uznemiravanja žena na njihovom radnom mjestu, ali i protiv nejednakosti koja se najčešće manifestira u iznosima plaća između žena i muških kolega.

Jennifer Aniston (Foto: Getty) Emma Stone (Foto: Getty) Foto: Getty

Financiraju se iz donacija i prvenstveno su usmjereni na financijsku pomoć ženama koje ne mogu plaćati odvjetničke troškove možebitnih sporova, prenosi Independent. Primjerice, za konobarice, medicinske sestre, njegovateljice. Pomoć nije isključena ni za muškarce.

Donatori su imena poput Meryl Streep, Taylor Swift, JJ Abramsa i Viole Davis. Inicijativa će nastojati i utjecati na zakonodavstvo kako bi se kažnjavale i tvrtke, odnosno ustanove, u kojima se događa maltretiranje.

Time's Up vode volonteri te nema čelne osobe. Ova inicijativa dogodila se nakon niza optužbi na račun brojnih moćnih muškaraca u Hollywoodu, među kojima je svakako najglasnije odjeknula ona protiv moćnog producenta Harveyja Weinsteina.

Jennifer Aniston (Foto: Getty) Shonda Rhimes (Foto: Getty) Foto: Getty

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju