Fascinantno!

Čudesni um ovog 53-godišnjaka s lakoćom čini ono što je prosječnom čovjeku nemoguće i zamisliti

Tihomir Dragutinović (Foto: Nova TV) Tihomir Dragutinović (Foto: Nova TV) Nova TV 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Tihomir Dragutinović (Foto: Nova TV) Tihomir Dragutinović (Foto: Nova TV) +0 Tihomir Dragutinović (Foto: Nova TV) Galerija

Osim plesača i pjevača, na Supertalentu nam se predstave i kandidati s malo neobičnijim talentima. Jedan je takav i Tihomir Dragutinović.

53-godišnji Tihomir Dragutinović iz Zvornika u Bosni i Hercegovini odlučio se predstaviti hrvatskoj javnosti i našem žiriju Supertalenta svojim neobičnim, ali fascinantnim talentom fotografskog pamćenja. 

Pogledaj i ovo Chriztel Renae Aceveda Zvijezda je rođena Pobjednica Supertalenta ganula je Tajči do suza, a naš zgodni glumac nije mogao sakriti ponos zbog nje!

Ono što je mnogima nemoguće Tihomiru ide kao od šale. On pamti nizove karata, riječi i rečenica sa samo jednim pogledom, a iako bi se to mogima moglo učiniti kao savršen dar za učenje - Tihomir tvrdi da baš nikada nije briljirao u školi, već upravo suprotno. 

Po zanimanju je zidar, ali je u životu prošao cijeli niz poslova - radio je u Njemačkoj, u Uljaniku u Puli, u restoranima, u pizzeriji, a sada se vratio građevini od koje zarađuje za život. Svoj je talent otkrio prije 25 godina, i to sasvim slučajno. 

"Kad sam došao u kontakt s nekim knjigama, literaturom, počeo sam se malo aktivnije baviti time. Oko vas mora biti apsolutna tišina, buka ili pokreti odvlače pažnju. Taj talent treba se brusiti cijeli život", objasnio je Tihomir te dodao kako pamti služeći se tehnikom koju su stvorili još stari Rimljani i Grci. 

Tehnika se zove metoda mjesta, a djeluje tako da se na poznata mjesta u vašem stanu raspoređuju pojmovi i onda za te stvari vežete ono što želite zapamtiti. Možda Tihomiru zvuči jednostavno, ali prosječnom čovjeku oduzima dah. 

Dok je živio u Njemačkoj, Tihomir se i natjecao u memoriranju karata ili riječi te se njegovi impresivni rezultati mogu vidjeti u World Memory Statistics. 

Naš žiri ostao je u čudu pred talentom ovog 53-godišnjaka koji je bez imalo muke u sekundi zapamtio 20 riječi koje su mu napisali na komad papira, a isto je ponovio i sa špilom karata. 

''Ovo je bilo stvarno impresivno'', rekao mu je Janko Popović Volarić, a i ostatak žirija se složio, pa je tako Tihomiru omogućen prolaz u daljnje natjecanje. 

Više o Supertalentu čitajte na službenoj stranici.

  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene