'Ti mene nosiš'

Hrvatski film u Sarajevu: Zanemarena djevojčici koja želi postati nogometna menadžerica

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Ivona Juka, dobitnica Srca Sarajeva 2006. za dokumentarni film 'Što sa sobom preko dana', sarajevskoj publici predstavit će se svojim prvim dugometražnim igranim filmom.

Nakon velike zagrebačke premijere, te zapaženih i uspješnih prikazivanja u sklopu filmskih festivala u Karlovym Varyma, Puli (Breza i 3 Zlatne Arene za kameru, glazbu i vizualne efekte ) i Herceg Novom (Zlatna mimoza za režiju), debitantski dugometražni igrani film 'TI MENE NOSIŠ', redateljice i scenaristice Ivone Juka, nastao u produkciji produkcijske kuće 4film, bit će u programu U fokusu, Sarajevo Film Festivala, najvećeg filmskog festivala regije.

Pogledaj i ovo showbuzz predstavljeno 259 ostvarenja Svečanom dodjelom nagrada večeras završava 21. izdanje Sarajevo Film Festivala

O ljubavi, vjeri, gluposti i Balkanu: Što biste sve učinili za osobu koju volite?

O filmu 

Scenarij za dugometražni igrani film 'Ti mene nosiš', redateljice Ivone Juka, nagrađen je s tri nagrade kao najbolji scenarij: nagradom NIPKOW programa u Njemačkoj, nagradom Udruženja filmskih redatelja Hrvatske i nagradom Gradskog ureda za kulturu Grada Splita – filmskih kritičara. Film je takoder odabran kao jedan od deset najboljih filmskih projekata u cijelom Svijetu za prestižni njemački masterclass eQuinoxe – program sufinanciran sredstvima Europske Komisije.

U filmu igraju najveće glumačke zvijezde regije, kao što su: Lana Barić, Nataša Janjić, Nataša Dorčić, Vojislav Brajović, Sebastian Cavazza, kao i brojni drugi. Uz njih dio filmske ekipe čine talijanski glazbenik i skladatelj Teho Teardo koji je tijekom karijere surađivamo sa svjetskim umjetnicima poput Blix Bargelda, ali i na brojnim filmskim hitovima poput “Il Divo” Paola Sorrentinija. Dio ekipe je i kolorist Norman Nisbet poznat po velikim filmskim hitovima kao što su Melancholia, Girl with the Dragoon Tatto i mnogi drugi.

Radi se o Dori, zanemarenoj djevojčici koja želi postati nogometna menadžerica. Dane provodi proučavajući lik i djelo Zdravka Mamića, nogometnog menadžera u kojem pronalazi uzor, te sadržaje neprimjerene djetetu: o korupciji, suđenjima i sukobima u nogometnom svijetu. Njen mlađi brat vrijeme provodi gledajući sapunicu na kojoj njihova majka Lidija radi kao šminkerica. U Dorin život se vraća otac koji godinama nije bio kod kuće. Lidija ne podnosi otuđenog muža niti vlastitu djecu. Dora zato u ocu pronalazi ljubav, pažnju i brigu. Ives nema predaha. Danju režira popularnu sapunicu, a navečer se vraća kući i ocu koji ima Alzheimer. U osamljeničkom životu, koji se vrti samo oko posla i brige o ocu, gubi tlo pod nogama te upada u konflikte s drugim ljudima. Nataša uspješno producira popularnu sapunicu. Trudna je s Marinom, s kojim je povezuje samo zajednički posao. Kroz probleme koje rješava, oslobađa se strahova i ograničenja. Kao u sapunici koja ih povezuje, tri žene bore se za iskupljenje i nove prilike.


O redateljici

Ivona Juka je diplomirala filmsku i TV režiju na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Režirala je višestruko nagrađivani dokumentarni film ŠTO SA SOBOM PREKO DANA - najbolji dokumentarni film goEast u Wiesbadenu, Srce Sarajeva na SFF-u, Grand Prix na DHF-u itd. Njen kratki film POGLED IZ BUNARA također je osvojio niz nagrada, između ostalih za najbolju rediteljicu te za najbolju sporednu ulogu na American International Film Festivalu 2010. godine. Izabrana je od strane Evropske filmske akademije kao jedna od pet evropskih studenata da režira kratki film za dodjelu nagrada Evropske
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene