Marko Perković Thompson i ove je godine nastupio u Kninu povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti.


Oko 50 tisuća ljudi okupilo se večeras u Kninu, gdje se u sklopu obilježavanja 21. obljetnice operacije 'Oluja' i Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja održao koncert Marka Perkovića Thompsona.

Marko Perkovic Thompson (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Brojna publika ponosno je u rukama držala hrvatske zastave obavijene dimom i crvenom bojom baklji. Koncert je publika jedva dočekala.

Koncert u Kninu (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Koncert u Kninu (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Koncert se i prošle godine održao u Kninu gdje je bilo oko 110.000 ljudi, a cijelog dana proslave Oluje kroz Knin ih je prošlo oko 150.000. Sudeći prema fotografijama ta brojka bi se mogla ponoviti jer su se ove godine mnoge braniteljske udruge, ali i građani odazvali na ovaj događaj.
 

Koncert u Kninu (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Koncert u Kninu (Foto:Dusko Jaramaz/PIXSELL )

Tijekom koncerta u pozivnom centru prikupljala su sredstva za obnovu vodotornja u Vukovaru. U akciji u pozivnom centru sudjelovale su brojne poznate osobe. Andrej Plenković, Željko Reiner, Josipa Rimac, samo su neki od osoba iz sfere politike koje su se uključile u ovu humanitarnu akciju obnove Vodotornja. Prema zadnjim informacijama prikupljeno je oko 500.000 kuna

Andrej Plenkovic (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL)