Tereza Kesovija u poslijeratnim godinama nije imala gdje živjeti u Zagrebu pa se u oproštajnoj poruci prisjetila kako joj je Milan Bandić dopustio da se useli u jedan stan.

Galerija


Glazbena diva Tereza Kesovija oprostila se od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je preminuo u 66. godini života od posljedica srčanog udara. 

Vezani članci Žičara Sljeme Odavno je trebala biti otvorena, no još nijednog putnika nije prevezla na Sljeme. Glavna nadzornica radova: "Radimo na učvršćivanju statike" Petar Pripuz "Pa ne gleda se u svaki kamion, dođe drugi i to zatrpa. U čemu je problem?": Na suđenju za pogodovanje Pripuzu preslušane tajne snimke Milana Bandića

"Izvan svih političkih konotacija, osjećam potrebu i dužnost istaknuti Tvoju ljudsku gestu kojom si mi itekako pomogao u poslijeratnim godinama, u trenutku kada nisam imala prostor u koji bih se smjestila u Zagrebu. Tada si mi dopustio da se uselim u stan manji od 30 m2 koji je, doduše, bio u vrlo lošem stanju, ali koji je tada bio moj jedini krov nad glavom u Zagrebu. Štoviše, rekao si mi da mogu u njemu ostati koliko god ga budem trebala. Nisam htjela koristiti Tvoju dobrotu pa sam uređen stan vratila Gradu Zagrebu čim sam bila u mogućnosti useliti u nešto svoje. Nisam željela da Te netko proziva zbog mene ili mene zbog Tebe. Beskrajno Ti hvala. Zbogom, dragi Milane, pokoj ti vječni", napisala je Tereza uz njihovu fotografiju snimljenu u listopadu 2019. 

Naime, Bandić je tada došao na premijeru dokumentarnog filma "To sam ja" o pjevačici.

Inače, u veljači 2018. Kesovija je koncertom u velikoj dvorani Lisinskog obilježila 60 godina karijere, a zagrebački gradonačelnik i tada je bio prisutan te joj je poklonio buket crvenih ruža. 

Legendarni Cico Kranjčar u svoju se suprugu Elviru zaljubio još u gimnaziji, a spojila ih je strast prema sportu