Nije bila nesreća?

Teorija zavjere je mnogo: 'Ubijena je jer je bila trudna s drugim!'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom godina nastale su brojne teorije zavjere o smrti princeze Diane, evo nekoliko najpoznatijih!

Smrt princeze Diane i Dodija Al Fayeda i danas izaziva veliko zanimanje javnosti, posebno zato jer su tijekom istrage stvorene brojne teorije zavjere koje govore o tome kako automobilska nesreća nije zapravo bila nesreća već pomno isplaniran atentat. Vatru je dodatno razbuktala nedavna izjava britanskog vojnika koji tvrdi kako je nesretni događaj iz 1997. godine bio atentat.

>> Sky News: Princezu Dianu možda je ubio britanski vojnik

>> O tragičnoj ljubavi iz 1997. godine - Dodi i Diana su se poznavali od djetinjstva!

Pogledaj i ovo Princ William, princ Harry i princeza Diana (Foto: Profimedia) Sjećanje živi Bajkovita priča tragičnog kraja: Princeza Diana izgubila je život prije točno 22 godine

Vozač automobila bio je tajni agent

I prije nego što je Richard Tomilson u svom pismu napisao kako je vozač automobila Dodija Al Fayeda i princeze Diane bio tajni agent, već neka prijašnja svedočenja otkrila su kako je Anri Pool bio povezan s obavještajnom agencijom. sumnju povećava i velika količina novca koju je imao sa sobom, a sve navodno kako bi nakon atentata pobjegao iz Velike Britanije.

Diana je osramotila kraljevsku obitelj jer je bila trudna s Dodijem

Jedna od najpoznatijih teorija zavjere svakako je ona Diana ubijena jer je bila trudna s Fayedom s kojim je tad bila u vezi. Navodno kraljevska obitelj nije mogla podnijeti 'sramotu' koju je Diana nanijela kraljevskoj obitelji i princu Charlesu od kojeh se tad razvodila. Smatraju kako je princ Phillip osobno naredio da ubiju Dianu.

Ogrebali se o bijeli Fiat koji nikad nije pronađen

Analizom automobila u kojem se Diana vozila, utvrđeno je kako je princeza imala kontakt s bijelim Fiat Unom sudeći prema tragovima bijele boje koji su bili na automobilu. Ipak, Dodijev otac Muhamed tvrdi kako je boja Fiata namjerno postavljena na to mjesto kako bi dala zavaravajuće tragove. U prilog mu ide to što bijeli automobil nikad nije pronađen.

Sigurnosne kamere su bile isključene

Isključene kamere u tunelu u Francuskoj u kojem se dogodila nesreća također pridonose misterioznosti cijelog slučaja. Naime, tunel je bio opremljen s 10-ak kamera, a niti jedna nije snimila udarac Mercedesa u stup.

Dianin pojas je bio pokvaren

Nesretni niz cijele tragedije nastavlja i otkriće da su sigurnosi pojasevi bili pokvareni u autmobilu. Policija je pak 1998. godine objavila da su bili u funkciji, ali se par nije htio vezati. Istraživanje iz 2005. godine pokazalo je drugačije - Dianin pojas nije valjao, ali je moguće da se pokvario i nakon udarca.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene