'Pakleni šund'

Sjećate se ove legendarne scene? Evo što se zapravo dogodilo!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tarantinov film jedan je od najcitiranijih i dan danas. 20 godina nakon što je izašao van, i dalje osvaja publiku. No znate li baš sve o filmskom klasiku?

Kultni film 'Pakleni šund' (org. Pulp Fiction) definitivno je jedan od najboljih filmova 90-tih, a ove godine slavi i 20 godina postojanja. No neki detalji oko Tarantinovog klasika nisu bili poznati do sada, piše The Daily Beast.

Pogledaj i ovo Bonnie i Clyde dio 2. Najbolji filmovi svih vremena: Koji je među spomenutima onaj koji bi s ove liste izdvojili?

Django osvojio publiku - smiješan, ludo nasilan, posve zabavan!

1. Jedna od najupečatljivijih scena svakako je ona u kojoj se Uma Thurman predozira, a John Travolta joj daje injekciju adrenalina ravno u srce. Scena izgleda jako uvjerljivo na filmu, a taj efekt su postigli tako da su snimali – unatrag!

Dakle, Travolta je prvo 'namjestio' iglu na Umina prsa, a zatim je sve snimano unatrag.


2. A jeste li znali da glumac Samuel L. Jackson skoro nije glumio u filmu? Na audiciji je bio sjajan i Paul Calderon, pa je upravo on bio među Tarntinovim favoritima. No, Jackson je ipak uhvatio zadnji avion i stigao na audiciju.

Bio je gladan, pa je usput kupio hamburger i kolu. Kada je stigao, producent ga je zamijenio s Laurenceom Fishourneom što je Samula tako naljutilo da su ga se svi u studiju uplašili. Tako je dobio ulogu i zvijezda je rođena.

3. Nakon 20 godina i dalje je popularan ples koji su Thurman i Travolta plesali kao Vincent Vega i Mia Wallace. Ta mala koreografija zapravo je kopirana iz Fellinijevog klasika '8 ½' , a Tarantino je otkrio i kako se zapravo inspirirao s Godardovom filmom 'Bande a part'.

'To je tako ljupko, nije mjuzikl, no prava je pauza u filmu što ga čini zapravo čini slađim', rekao jeTarantino. 

Koji vam je omiljeni dio 'Paklenog šunda'?

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene