Dirnula ih u srce

Tajči nastupila u zatvoru

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Tatjana Matejaš Cameron, koja dugi niz godina živi u SAD-u, širila je svoju riječ ljubavi i poruku mira među zatvorenicima.

Tajči je nastupila u zatvoru Lansing u SAD-u pred 112 strogo čuvanih zatvorenika kojima je bilo dopušteno prisustvovati koncertu.

Pogledaj i ovo showbuzz POGLEDAJTE VIDEO Tajči se vratila: Nakon više od 20 godina snimila NOVU pop pjesmu!

Tajči se vratila: Nakon više od 20 godina snimila NOVU pjesmu!

Nastup je održan u prosincu, a američki mediji tek su sada nahvalili pjevačicu koju nazivaju 'hrvatskom zvijezdom'. Ovo joj nije bio prvi zatvorski nastup, a brojne zatvorenike svojim je izvedbama dirnula u srce.

Pjevala je pred zatvorenicima koji su optuženi za teške zločine, a većina njih vjerojatno nikada neće dočekati Božić izvan zatvora.

'Bila mi je velika čast, ali i veliki dar pjevati tim ljudima. Moja glazba je iskrena, ne pjevam ako ne osjećam nešto duboko u sebi i ako ne razumijem svaku riječ koju pjevam', rekla je Tajči u intervjuu koji je objavljen na web strranici ureda za kazneno-popravne ustanove Kansasa.

'Bio je to nastup u državnom zatvoru visoke sigurnosti - Lancing, Kansas. Prije negoli smo počeli, rečeno nam je da neki od tih ljudi više nikada neće slaviti Božić izvan zatvorskih zidina. U kapeli nije bilo nikakvih ukrasa, kao ni na hodnicima ni u uredima kojima smo imali pristup. Nije bilo mirisa kuhinje koji bi mogao potaknuti sjećanja ovim ljudima. Ali mi smo pozvani da im donesemo glazbu. Glazbu koja ima snagu prodrijeti u dubine ljudskog srca. Pozvala sam ih da krenu sa mnom na ovo putovanje i poslušaju priču o Božiću dječjim ušima – po prvi puta', napisala je pjevačica u kolumni za Pastoral mladih.

'Za vrijeme pjesme „Glorija“, nekoliko snažnih muških glasova mi se pridružilo. Potom još nekoliko, pa još nekoliko, sve dok kapela nije bila ispunjena opipljivim duhom nade, radosti, ljubavi i slobode. Onakve slobode kakvu pronalazimo samo u Bogu', napisala je pjevačica.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene