Stigao 'Zvizdan'

Glamur na domaći način: Zvijezde zablistale na premijeri u HNK!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Premijera Zvizdana svečano je održana u zagrebačkom HNK. Bio je to zasigurno najglamurozniji događaj ovoga tjedna.

Pokupili su toliko nagrada, pohvala kritike i publike, a sada je redatelj Dalibor Matanić zajedno sa svojom ekipom i svečano predstavio svoj film Zvizdan' u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu. Film je inače nagrađen na filmkom festivalu u Puli, zatim na Canneskom filmskom festivalu, a naš je i kandidat za prestižnu američku filmsku nagradu Oscar.

Pogledaj i ovo Nives Ivanković - 2 ''Nije neobično...'' Nives Ivanković u posebnoj ulozi na ovogodišnjem Pula film festivalu: ''Jedna velika čast, ali i ozbiljan zadatak. To je sada pravo vrijeme''

Ljubav Srpkinje i Hrvata: 'Još uvijek ima tenzija, odlučili smo to popeglati filmom'

Uz Matanića spremno su pozirali fotoreporterima i glumci Tihana Lazović, Goran Marković, Lukrecija Tudor, Nives Ivanković, Dado Čosić, Tara Rosandić, Slavko Sobin,Trpimir Jurkić, Ankica Juric Tilić, ... i mnogi drugi.

Tema filma je zabranjena ljubav Srpkinje i Hrvata, a propituje  se ima li ljubav snage izdići se iznad mržnje i netolerancije. Redatelj je inspiraciju i relevantno iskustvo jednostavno pronašao. '

Puno stvari dolazi iz moje vlastite obitelji i okolice jako puno sam proučavao i svaki niz godina se susretao s tim slučajevima, ali i danas. Još uvijek ima nekih tenzija, razmirica, ali kada smo mi došli pokušali smo to popeglati sa filmom', rekao nam je nedavno Matanić.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene