Roman Abramovič iza sebe ima tri braka. Je li mu četvrta žena osvojila srce?


Roman Abramović u svojoj biografiji ima čak tri braka. Pedesetogodišnji najbogatiji Rus prvom se suprugom oženio 1987. g. Tada mu je srce zarobila Olga Yurevna Lysova. Svoju prvu suprugu, inače kćer visokorangiranog diplomata, upoznao je u jednom restoranu u Ukhti. Njihova ljubav brzo je planula. Nakon samo osam tjedana počeli su živjeti zajedno, a ubrzo su svoju vezu odlučili ozakoniti i brakom. Tada 20-godišnji Abramovič držao se tradicionalnih običaja pa je ruku svoje tri godine starije izabranice isprosio od njezine majke. Olga je odmah pristala, a i ona i majka bile su impresionirane Abramovičevom potezom. No, Romanova obitelj brak nije odobravala. Smetalo im je to što je Olga već imala dijete, tada dvogodišnju djevojčicu Nastyu, koju je dobila tijekom jedne afere. Do vjenčanja je ipak došlo, a tri godine kasnije par se odlučio razvesti, i to dobrovoljno, samo kako bi mogli emigrirati u Kanadu.

Vezani članci Luksuzne jahte u Dubrovniku Luksuzne jahte američkog milijardera i ruskog oligarha stigle u Dubrovnik, vrijede stotine milijuna eura Slika nije dostupna Nakon deset godina propao mu i drugi brak: Slijedi li bitka za milijarde?

No, njihove planove poremetila je stjuardesa Irina Vyacheslavovna Malandini. U nju se Abramovič zaljubio neposredno prije negoli je stekao golemo bogatstvo za vrijeme ruskog privatizacijskog buma. Vjenčali su se samo godinu dana nakon Romanova razvoda od Olge, koja se nedugo nakon kraha braka udala za pijanista Stefana Stefanovicha. Drugu suprugu Abramovič je upoznao iznad oblaka, i to doslovno. Irina ga je naime usluživala tijekom jednog leta dok je sjedio u prvoj klasi. Njihov prvi susret na Irinu nije ostavio utisak, štoviše svojim kolegicama nakon leta povjerila se da je Abramovič bio prilično dosadan. No, pet mjeseci nakon fatalnog susreta u avionu Irina je ostala trudna noseći njihovo prvo diejte. Par je u braku proveo 16 godina, a tijekom zajedničkog života rodilo se i petero djece: Ilya, Arina, Sofia, Arkadiy i Anna. Nakon razvoda skrbništvo nad djecom dobila je Irina. Za brojne nesuglasice u braku navodno je bila kriva Romanova opsjednutost poslom, a naročito opsjednutost nogometnim klubom Chelsea, kojeg je 2003. godine kupio za 140 milijuna funti.Nakon 16 godina braka Roman je drugoj supruzi morao isplatiti 150 milijuna funti i bila je to jedna od najskupljih brakorazvodnih parnica ikada. Vyacheslava je angažirala odvjetnike iz Velike Britanije. Nije ga tužila, no da jest, pričalo se da mu je mogla uzeti polovicu bogatstva vrijednog 11 milijardi funti.Roman Abramovič, koji se nalazi na 139. mjestu Forbesove liste najbogatijih ljudi na svijetu, ovih je dana najavio i svoj treći razvod. Rastaje se i od Darije Žukove s kojom je bio deset godina u braku. Ruski milijarder i njegova supruga galeristica Daria Žukova odlučili su se razići. U braku, koji su dugo vremena skrivali, dobili su i dvoje djece – sina Arona Alexandra i kćer Leu.

Za vrijeme Abramovičeva razvoda od bivše supruge svestrana Daria postigla je zamjetan uspjeh na tržištu umjetnina. U Moskvi posjeduje poznatu galeriju The Garage. Kada ne radi, Daša uživa u putovanjima. Njezin život odvija se na relaciji Moskva – Los Angeles – London. Zime provodi u popularnom St. Bartsu, a ljeta na Sardiniji. Osim u umjetnine ulaže i u nekretnine, pa je tako navodno 2010. godine u Los Angelesu kupila dvorac vrijedan 19,5 milijuna dolara.

Ostaje vidjeti koliko će ovaj razvod stajati ruskog milijardera. Tko zna, možda mu je četvrta žena osvojila srce?