Pravi spektakl

Znamo sve detalje: Evo kako će izgledati vjenčanje Harryja i Meghan

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Getty 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 4 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 6 Meghan Markle i princ Harry na sastanku vlada Commonwelatha Meghan Markle, prince Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Princ Harry i Meghan Markle +0 Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) - 2 Galerija

Poput priče iz najljepše bajke, princ Harry će se za 9 dana vjenčati sa svojom princezom, glumicom Meghan Markle. Sve je spremno za najveći društveni događaj godine koji ćete moći uživo gledati upravo na Novoj TV!

Sve je spremno za najiščekivaniji događaj godine - kraljevsko vjenčanje princa Harryja i glumice Meghan Markle koji će 19. svibnja sudbonosno „da" izreći u kapeli sv. Jurja u dvorcu Windsor. To je najveći i najstariji dvorac u svijetu koji ima svoje stalne stanare - više od devet stoljeća dom je engleske, a potom i britanske kraljevske obitelji te je i dalje jedna od službenih kraljičinih rezidencija. Upravo ovdje oženio se po drugi puta i njegov otac princ Charles, i to svojom dugogodišnjom ljubavi vojvotkinjom Camillom.

Pogledaj i ovo Meghan Markle (Foto: Getty Images) Kriva je pčela Nije se mogla suzdržati: Meghan prasnula u smijeh jer je Harry bio prisiljen prekinuti svečani govor posvećen ocu

Meghan Markle, prince Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle, prince Harry (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Do crkve svetoga Jurja u Windsoru Meghan će se dovesti u automobilu s majkom Doriom, ondje će je dočekati otac Thomas, a potom i otpratiti do oltara. Kensingtonska palača priopćila je kako je ''iznimno važno da oboje Meghaninih roditelja sudjeluje u kćerinu vjenčanju''. Objava je uslijedila samo dan nakon što je Meghanin polubrat uputio otvoreno pismo princu Harryju u kojemu ga savjetuje kako još nije kasno da otkaže vjenčanje i shvati kako njegova sestra nije žena za njega.

Meghan će to biti drugi brak nakon što je bila dvije godine udana za filmskog producenta Trevora Engelsona, a Harry je prvi član kraljevske obitelji kojem su dopustili crkveno vjenčanje s razvedenom ženom.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Foto: Getty

Šuška se kako će Meghan odjenuti vjenčanicu modnog dvojca Ralph & Russo, jednog od najluksuznijih britanskih izvoznih proizvoda, stajat će oko 850 tisuća kuna, a nju će platiti kraljevska obitelj. Nakon vjenčanja za večernju gala proslavu presvući će se u crnu, dugu haljinu najvjerojatnije kreaciju jedne od najpoznatijih luksuznih modnih marki, Burberry.

I dok je Harry za kuma izabrao svoga brata Williama, njegovu buduću suprugu će po kraljevskim običajima prije ulaska u crkvu pratiti mlađi uzvanici. Pretpostavlja se kako će te uloge pripasti princu Georgeu i princezi Charlotte.

Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Princ Harry i Meghan Markle (Foto: Getty) Foto: Getty

Knesingtonska palača objavila je da budući bračni par ne želi poklone već mole goste da daju donacije u jednu od sedam dobrotvornih organizacija koje oni podržavaju.

Vjenčanje kraljevskog para neće biti tradicionalno jer mladenci žele dati svoj pečat tom važnom danu. Izvori bliski kraljevskoj obitelji kažu da su budući supružnici za prvi ples odabrali pjesmu Whitney Houston „I wanna dance with somebody". Izbor glazbe će biti veseo i plesan, te bi trebao odgovarati svim uzvanicima - kojih će biti 1200. Na vjenčanju će pjevati i Elton John, koji je zbog kraljevskog vjenčanja otkazao dva nastupa u Los Angelesu.

Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Princ Harry, Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Kao što se i očekivalo, princ Harry će na svom vjenčanju odati počast svojoj preminuloj majci, princezi Diani. Njeno troje braće i sestara će prisustvovati vjenčanju, a njezina sestra lady Jane Fellowes će čitati u crkvi.

Novopečeni mladenci provozat će se u jednoj od stotinu kočija koje kraljevska obitelj posjeduje u svojoj kolekciji. Kako kažu, raduju se kratkoj vožnji gradom i nadaju se da će na daj način izraziti zahvalnost svima onima koji će se okupiti da bi uživali u atmosferi tog posebnog dana. Toga dana u Windsoru se očekuje oko 200 tisuća ljudi. Vjenčanje princa Williama, drugog na listi nasljednika britanske krune, s Kate Middleton događaj je koji je obilježio 2011. godinu - televizijski prijenos toga dana gledalo je tri milijarde ljudi, a na ulicama je bilo više od dva milijuna ljudi.

Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Meghan Markle i Princ Harry (Foto: Getty) - 3 Foto: Getty

Nova TV gledateljima priprema veliki prijenos ovog najiščekivanijeg događanja godine. U posebnoj emisiji, iz kraljevski opremljenog studija, gledatelji će tijekom više od tri sata emisije moći izravno pratiti tijek vjenčanja, atmosferu s lokacije, ali i čuti zanimljive analize gostiju. S njima će u studiju razgovarati voditelji Valentina Baus i Dorijan Elezović kojemu je, nakon vjenčanja princa Williama i Kate, ovo drugo kraljevsko vjenčanje koje će popratiti u voditeljskoj ulozi. S lokacije vjenčanja najsvježije će informacije donositi novinarka Barbara Štrbac, a emisiju će uređivati urednica Ivana Ivančić. Urednica portala Showbizz.hr Mirjana Filipović izvještavati će uživo iz Windsora, gdje će se princ Harry i Meghan Markle zavjetovati na vječnu ljubav. Kao iskusna urednica i novinarka Mirjana će čitateljima uživo približiti atmosferu s jednog od najvažnijih showbizz događaja godine.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene