Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Filmovi o najpoznatijem tajnom agentu Jamesu Bondu uvijek su okupljali najprivlačnije djevojke datog vremena. I 50 godina nakon prikazivanja prvog filma, Bond djevojke izazivaju jednak broj uzdaha.


Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Vezani članci Slika nije dostupna Severine je nova Bond djevojka! Slika nije dostupna Koliko je puta preživio? I koliko je automobila slupao? Pogledajte sami!

Biti Bond djevojka stvar je prestiža . No od 60-ak glumica koje su se na velikom platnu pojavljivale rame uz rame s Bondom samo je njih nekolicina zahvaljujući ulozi ostvarila slavu.

>> Najpoznatiji agent slavi 50. rođendan - i povodom toga vas nagrađuje!

Najslavniju od njih Britanci su i premoćno proglasili najomiljenijom Bond djevojkom - Ursulu Anderss. Pola stoljeća nakon filma Dr.No, Ursula je zadržala titulu najbolje. Nisu je uspjele zasjeniti niti mnogo mlađe kolegice. Antologijsku scenu u kojoj Ursula izlazi iz mora do danas nije uspjela nadmašiti ni jedna druga glumica.

>> Otkriće: James Bond stvarno je postojao!

Istu scenu u bikiniju ponovila je Halle Berry u "Umri drugi dan" i tako zasluženo osvojila drugo mjesto u anketi. Treća je Claudine Auger, slijedi Eva Green, a na petom je mjestu holivudska glumica Denise Richards.

Poznatim ljepoticama, zahvaljujući kojima su brojne scene iz filmova o Jamesu Bondu postale legendarne, glas je posuđivala uvijek ista, ali manje poznata, djevojka Nikki van der Zyl. Često je razlog bio loš izgovor ili jak naglasak dotičnih glumica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook