Billy Cosby zasad može odahnuti. Suđenje na njegovom slučaju je odgođeno.


Poništeno je suđenje Billu Cosbyju jer se porota nije mogla dogovoriti i dobijeti jednoglasnu presudu. Sudac Steven O'Neill nije mogao ništa doli poništiti suđenje. Sedam muškaraca i pet žena vijećalo je čak 52 sata, no niti nakon više od dva dana nisu uspjeli doći do dogovora. Stoga se, po američkim zakonima, mora vršiti novi proces, s novom porotom. Svjedoci i dokazi morat će se ponovno izvesti pred porotu, piše Huffington Post.

Vezani članci Bill Cosby (Foto: Getty Images) Glumačku legendu već mjesecima nitko nije posjetio u zatvoru, gdje je u potpunosti oslijepio The Cosby Show (Foto: Profimedia) Starost iza rešetaka: Kako je zvijezda nekad omiljenog showa završila u zatvoru zbog teških zločina?

Cosby se tako, barem privremeno, spasio od čak deset godina zatvora, koliko mu je prijetilo. Optužnica se gradila oko slučaja Andree Costand iz 2005. godine. Ona je svjedočila da ju je Cosby seksualno napao u svom domu u Philadelpiji, davši joj tri pilule kojima ju je drogirao. Obrana je tvrdila da je odnos bio dobrovoljan. Cosbyja je za seksualno zlostavljanje optužilo još 60 žena, no samo Andrea ga je dovela do suda.