Movember

ANKETA Koji je vaš najdraži hrvatski brkonja?

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Studeni je mjesec brkova tijekom kojeg milijuni muškaraca diljem svijeta ponosno pokazuju taj ukras na svom licu kako bi podigli svijest o raku prostate i testisa.

2003. godine braća 'Mo Bro' počeli su puštati brkove i tražiti donacije od prijatelja i obitelji. Ideja je vrlo jednostavna. 'Movember' je nastao spajanjem riječi novembar i 'mos' koja je sleng za brkove. Već prvog studenog počmete puštati brkove, a s obzirom na to da ih inače ne nosite, pobudit ćete znatiželju kod prijatelja, obitelji i susjeda. Prije ili kasnije netko će vas pitati kako ste se odlučili na tako drastičnu promijenu stila. Tada je na vama da razgovor skrenete na temu podizanja svijsti o raku prostate i testisa.

Pogledaj i ovo Mate Mišo Kovač Jedan je Mišo! Mišo Kovač napustio bolnicu, evo kakvo je trenutačno stanje našeg legendarnog pjevača!

Muškarci, pregrizite ponos i spasite si život...

Zvuči jednostavno, zar ne? Ima muškaraca koji jednostavno ne mogu pustiti brkove zbog iritacije kože ili nekog drugog razloga, ipak i oni mogu biti dio ove akcije, jednostavno pošalju svoju fotografiju i za jedan euro poznati umjetnici na njihova će lica dodati brkove.

Sve što morate znati o ovoj hvale vrijednoj akciji možete potražiti na stranici 'Movember'.

Što se samih brkova tiče, oni su tijekom povijesti značili puno više od običnog ukrasa na muškom licu, brkovi (ponekad i brada) bili su simbol moći. Iako žene više vole glatko izbrijane muškarce, neka su istraživanja pokazivala da je čak 98% 'zločestih dečki' imalo brkove, što znači da su ženama ipak neodoljivi.

 

Mnogo poznatih frajera nikada nije odustalo od svog ukrasa na licu, a među najpoznatijima svakako su Elio Pisak, Mate Mišo Kovač, Miran Kurspahić, Andrija Hebrang, Milo Hrnić i mnogi dugi, ipak vjerojatno najpoznatiji i najpopularniji brk bio je onaj gospona Fulira iz legendarnog filma 'Tko pjeva zlo ne misli'.

Jeste li znali da je sanjati brkove super stvar? Sanjati brkove znači zdravlje, velike brkove - pohvalit će vas na poslu, crne brkove - biti ćete ponosni na nešto, brijati brkove - riješit ćete se velikih problema.

Eto sada kada znate najosnovnije stvari o 'Movembru' spremite svoje žilete i brijaće aparate i barem tijekom ovog mjeseca ukrasite svoje lice brkovima, cure i vi možete svoje muškarce potaknuti na to da svojim primjerom motiviraju i druge.

Nas zanima koji vam je hrvatski brkonja najdraži.

Koji vam je najdraži hrvatski brkonja?

  • Elio Pisak
  • Mate Mišo Kovač
  • Miran Kurspahić
  • Andrija Hebrang
  • Milo Hrnić
  • Gospon Fulir

Ukupno glasova:

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene