Steven Spielberg oprostio se od Branka Lustiga dirljivim riječima.

Galerija


Jedan od najslavnijih filmskih redatelja današnjice Steven Spielberg, koji stoji iza nekih od najboljih filmova svih vremena, dirljivom se porukom oprostio od našeg oskarovca i svog prijatelja Branka Lustiga koji je preminuo u 88. godini, a s kojim je snimio film "Schindlerova lista" 1993. godine.

Vezani članci Jennifer Aniston i Brad Pitt O njima danas pričaju baš svi, a pogledajte kako su izgledali kad su se vjenčali prije 20 godina Oscar kipić Prvi Oscari bili su bez tona, nisu bili tako svečani i samo je jedna žena bila dobitnica

"Srce mi se slomilo kada sam čuo da je Branko umro i moje su misli uz njegovu obitelj i prijatelje. Kada smo se prvi put upoznali da bi razgovarali o "Schindlerovoj listi", inzistirao je na tvrdnji da su nagrade koje je osvojio nebitne i da su njegove kvalifikacije da radi taj film jedinstvene i jednostavne. Odvrnuo je rukav na ruci da mi pokaže tetovirani broj iz Auschwitza, što me ostavilo bez teksta i naše divno prijateljstvo od gotovo 30 godina je bilo rođeno u tom trenutku. Po izlasku iz horora holokausta, njegovo je osobno putovanje bilo trijumf nade i odlučnosti, priča koja je današnjoj djeci nezamisliva i nešto čemu mogu težiti. Doista će mi nedostajati", izjavio je Steven za Variety.

Film "Schindlerova lista" na kojem su on i Branko radili dobio je Oscara za najbolji film, čija priča govori o njemačku poduzetniku Oskaru Schindleru koji je spasio živote više od tisuću Židova tijekom holokausta, zaposlivši ih u svojoj tvornici.

"Dugačak je put od Auschwitza do ove pozornice. Oni koji nisu preživjeli ostavili su mi u nasljeđe dužnost da kao preživjeli ispričam kako je bilo", izjavio je Branko u govoru zahvale kada mu je dodijeljen Oscar 1994. godine.

Od Branka se putem društvenih mreža oprostio i glumac Russell Crowe s kojim je surađivao na filmu "Gladijator" koji je obojici donio Oscare, onoga za najbolji film i za najboljeg glumca.

Veza od pet godina završila optužbama za incest i zlostavljanje: "Vodili smo ljubav tri puta godišnje"