Apolo 11

Teorija zavjere - filmom 'Isijavanje' priznao je lažiranje slijetanja na Mjesec

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Već više od 30 godina gledatelji pokušavaju pronaći pravu istinu koja se krije u jednom od najboljih horor filmova svih vremena.

'Isijavanje' (The Shining) izvrstan horor Stanleya Kubricka već više od 30 godina izvor je nevjerojatnih teorija zavjere. Gledatelji i dan danas nakon gledanja filma imaju brojna pitanja na koja im nitko ne daje odgovor. Kubrick je preminuo 1999. i mnogi vjeruju kako su mnoge tajne sahranjene zajedno s njim.

Pogledaj i ovo showbuzz Kultni horor Utjerale su svima strah u kosti: Evo gdje su danas blizanke iz "Isijavanja"

 

Kubrick je film 'Isijavanje' snimao čak pet godina, a glavnu je ulogu povjerio neponovljivom Jacku Nicholsonu koji je maestralno odglumio 'poremećenog' ili samo opsjednutog Jacka Torrancea. Za vas koji niste pogledali film (to svakako morate učiniti) radnja je smještena u hotel 'Overlook' u kojem Jack radi tijekom zime kao kućepazitelj dok je hotel zatvoren. Uz njega su supruga i sin. Nakon nekog vremena u hotelu su počinju događati neobjašnjive stvari, a granica između ovog i onog svijeta se briše.

Teoretičari zavjere tvrde da u filmu leži istina o spuštanju na Mjesec

Ubio je više od 160 ljudi, a mnogi se i dalje plaše njegovog povratka

Ipak, oko filma su se isprele razne teorije zavjere, a najpoznatija među njima je ona u kojoj se tvrdi kako je Kubrick film 'Isijavanje' iskoristio kako bi priznao da je bio upleten u lažiranje spuštanja na Mjesec. Teorija o tome kako je Kubrick režirao i lažirao misiju Apolo 11 postoje od lansiranja same misije. Neki teoretičari tvrde kako je slavni redatelj upravom filmom 'Isijavanje' sve priznao.

Film je prestravio milijune, ali ekipu koja je na njemu radila prestravilo je nešto drugo

Evo što je Kubrick 'kodirao' u sam film kako bi se ispričao za svoju umiješanost u najvećoj prijevari američke vlade. U ostavi su vidljive velike količine 'Tang' soka u prahu koji je korišten u misiji Apolo 11. Danny (Jackov sin) nosi džemper sa slikom rakete na kojoj piše Apolo 11. Soba 237 (u kojoj se odvija velik dio radnje filma) navodno predstavlja udaljenost Mjeseca od zemlje 237 tisuća milja (iako taj podatak nije u potpunosti ispravan). Kada Jack na pisaćoj mašini ispisuje 'All work and no play', All izgleda kao A11, što se opet odnosi na misiju Apolo. Duhovi blizankinja koje se ukazuju Dennyju prema teoretičarima zavjere predstavljaju NASA-in svemirski program 'Gemini'.

 

Kao glavni dokaz tome da je Kubrick uistinu dio velike zavjere, navodi se jedan dio teksta u filmu koji je Kubrick navodno uistinu tijekom jedne svađe rekao svojoj ženi: 'Zar tebi stvarno ništa ne znači to što su mi vlasnici (hotela) ukazali svoje povjerenje i to što sam potpisao ugovor i prihvatio odgovornost'?

Osim referenci na Apolo 11, Kubrick je tijekom snimanja koristio simbole Illuminata koji su ga na kraju i ubili i sve prikazali kao zatajenje srca. Sve zajedno zvuči potpuno suludo ili možda ipak...
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene